Smeltende geitenkaas in tomatensaus met rucola en pijnboompitten

8 Feb


Dit vind ik persoonlijk een zeer lekker gerechtje. De tomaten heb ik eerst geroosterd waardoor ze een diepere smaak krijgen in het gerecht. Ik gebruik ook altijd ‘Crottin de Chèvres’ omdat deze kaas zich perfect lenen voor bereidingen in de oven. Ze hebben een vastere textuur waardoor ze niet te lopend zijn voor bereidingen in de oven. 

Ingrediënten voor 1 persoon: 


  • 3 tomaten
  • 10 tal kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 teentje look
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el honing
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 2 el olijfolie
  • blaadjes van 3 takjes tijm
  • versgemalen zwarte peper
  • fleur de sel
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 2 koffielepels tomatenpuree
  • 1 geitenkaasjes, liefst crottin
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel marjolein
  • 1 theelepel basilicum
  • een handvol pijnboompitten, geroosterd
  • een handvol basilicumblaadjes
  • rucola
  • een scheutje hazelnootolie

Bereiding: 

  • Verwarm de oven voor op 190°C. Leg de tomaten in een braadslede en bestrooi ze met knoflook, balsamicoazijn, honing, chilivlokken, olie, tijm, oregano, basilicum, marjolein, zout en peper. Rooster de tomaten ongeveer 40 minuten in een hete oven. Doe daarna het mengsel in een kookpot op een laag vuurtje en doe het gesnipperd sjalotje en de gehalveerde kerstomaten erbij. Voeg 2 koffielepels tomatenpuree toe. Laat het mengsel even pruttelen. 

  • Rooster ondertussen de pijnboompitten en was de rucola. Doe de rucola in een serveerschaal en kruid met peper en fleur de sel. Doe er een klein scheutje hazelnootolie bij (doe dit pas op het einde voor je aan tafel gaat om de frisse sla te behouden).
  • Doe de saus opnieuw in de braadslede en voeg daar de stukjes geitenkaas op. 
  • Zet opnieuw in de oven, maar deze keer onder de grill gedurende 5 à 10 minuten. 
  • Serveer en werk af met rucola, parmezaanschilfers, verse basilicumblaadjes en pijnboompitten.

Smakelijk ! 

Advertenties

Eén reactie to “Smeltende geitenkaas in tomatensaus met rucola en pijnboompitten”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Gezond eten tips van Julie - oktober 30, 2013

    […] Voor sommige mensen is dit misschien een totale omgooi van hun eetgewoontes en dit vraagt enige inspanning. Je moet je openstellen om nieuwe dingen te proberen en proeven en soms heel veel opnieuw proeven want geloof me … de eerste keer dat ik havermoutpap maakte vond ik het helemaal niet zo lekker. Of kefir vond ik de eerste keer op mijn fruit ook niet echt lekker. Het smaakte zo zuur. Toch zette ik door en bleef ik het proberen. Nu vind ik het heerlijk en kan ik eigenlijk niet meer zonder mijn fruitontbijt met kefir. Ook geitenkaas is zo’n typisch voorbeeld van hoe je uw neus ophaalt bij het eten ervan. Toch bleef ik het proberen en proeven. Ik begon eens een andere soort geitenkaas te kopen of maakte het op een andere manier klaar. Uiteindelijk heb ik het leren eten door een crottin de chavignol in de oven klaar te maken met tomatensaus. Het recept kan je hier op mijn blog vinden: https://hapjesprinces.wordpress.com/2013/02/08/smeltende-geitenkaas-in-tomatensaus-met-rucola-en-pijn… […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: