Gevulde Portabella’s met spinazie, mozzarella & tomaat

18 Feb

Lekker met een gegrild stukje kipfilet

Dit is een receptje dat ik gevonden heb op de blog van ‘Brenda kookt’. Daar staan altijd heel inspirerende recepten op. 

Ik heb er een beetje mijn eigen ‘touch’ aangegeven en opgediend met een gegrilde kipfilet. Dit weekend had ik nog een beetje tomatensaus over die ik gebruikt heb voor de pizza. Vandaag heb ik dat restje verwerkt in deze lekkere gevulde portabella’s. Als je geen zin hebt om verse tomatensaus te maken, kan je ook gewoon een blik tomatenblokjes gebruiken. Gewoon het blikje tomatensaus even opwarmen, doe er wat kerstomaatjes in en je hebt ook een lekker sausje om mee te werken 🙂 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 portabella’s
  • een zakje spinazie van 200g
  • 1 teentje look 
  • 1 bol mozzarella (buffel)
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • versgemalen zwarte peper
  • fleur de sel
  • 2 kipfilets 
  • 10 tal kerstomaatjes
Snel tomatensausje: 
  • 1 klein sjalotje, fijngesneden
  • 1 klein teentje look, geplet en fijngesneden
  • half blik tomatenblokjes 
  • 1 th tomatenpuree
  • 1 takje verse tijm
  • 1 blaadje laurier
  • gedroogde kruiden: oregano, marjolein, basilicum, ev. mengeling Italiaanse kruiden. 
  • olijfolie
Of gewoon een restje tomatensaus gebruiken 🙂 

Bereiding: 
  • Verwarm de oven voor op 180°C. 
Maak de tomatensaus:
  • Stoof het sjalotje en geplet teentje look aan in olijfolie. Doe er de theelepel tomatenpuree bij en laat even meestoven. Doe de tomatenblokjes, takje tijm, blaadje laurier erbij en laat even prutelen. Kruid de saus met versgemalen zwarte peper, fleur de sel en de gedroogde kruiden. 
De gevulde portabella’s:
  • Borstel de portabella’s schoon en verwijder de stelen, snij deze fijn en pers de teentjes look. 
  • Was de spinazie.
  • Bak het teentje look even aan in olijfolie en doe er de spinazie bij. Zet een deksel op de pan en laat de spinazie slinken. 
  • Snij de mozzarella in plakken. 
  • Vul de portabella’s met een beetje tomatenmengsel, kruid tussendoor even met een beetje Italiaanse kruiden, leg er wat kerstomaatjes op, spinazie en nog een beetje tomatensaus. Leg hier een plakje mozzarella op. Kruid af met peper en Italiaanse kruiden.
  • Zet de portabella’s 20 minuutjes in een voorverwarmde oven op 180°C. 
Ik heb de portabella’s geserveerd met een gegrild stukje kipfilet.


Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: