Portobello’s met tomaat, olijven, mozzarella & prosciutto

25 Feb

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 portobello’s
  • enkele blaadjes verse basilicum
  • 2 rijpe tomaten, ontvelt, in dikke plakken
  • een klein bakje cocktail trostomaten, gehalveerd
  • Een 10tal zwarte olijven, ontpit, gehalveerd
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 el olijfolie 
  • fleur de sel
  • versgemalen zwarte peper 
  • 1 bol buffelmozzarella, in 2
  • 2 dunne plakken prosciutto
  • gedroogde oregano
  • gedroogde basilicum
  • Rucola, om te serveren
  • Geroosterde pijnboompitten, om af te werken

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C. 
  • Ontvel de tomaten en snij ze in dikke plakken. Leg de 2 portobello’s in een ovenschaal en kruid ze met peper & fleur de sel. Giet er een beetje olijfolie over. Leg er enkele basilicumblaadjes in en daarbovenop de plakken tomaat. Leg rondom in de ovenschotel de gehalveerde cocktailtomaten en de zwarte olijven. Besprenkel met balsamicoazijn en nog een beetje olijfolie. Kruid met oregano, basilicum, fleur de sel & peper. Bak 15 minuten in de oven tot de tomaat zacht is. 
  • Verpak de 2 stukken mozzarella met een plak prosciutto en leg bovenop de tomaat. Bak nu nog eens 10 à 15 minuten tot de mozzarella gesmolten is en de prosciutto krokant is. 
  • Werk af met geroosterde pijnboompitten en serveer de portobello’s op een bedje van rucola. 
Advertenties

Eén reactie to “Portobello’s met tomaat, olijven, mozzarella & prosciutto”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Gevulde portobello met spinazie, kerstomaten en feta | Loopgekke keukenprinces - november 5, 2013

    […] op lijkt. Je kunt ze met vanalles vullen. Deze portobello’s zijn gevuld met geitenkaas. Of deze met mozzarella zijn ook […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: