Een licht en koud lentegerechtje. In de lente ben ik verzot op rauwe ingrediënten, rauwe groenten, salades, felle kleuren enz. Helaas is er van de lente niet veel te merken dus dan maar zelf de lente op ons bord toveren 🙂
Dit maak vandaag: gemarineerde sint-jacobsvruchten met een tartaar van tomaat & komkommer en zeekraal.
Ingrediënten voor 2 personen:
Voor de sint-jacobsvruchten:
- 6 sint-jacobsvruchten
- olijfolie
- sap van 1 limoen
- zwarte peper & fleur de sel
- 3 lente-uitjes, fijngesneden
- bladpeterselie, fijngesenden
Voor de tartaar van tomaten en komkommer:
- 2 tomaten, ontveld en ontpit, in blokjes
- 1/2 appel (pink lady), in blokjes
- 1/2 komkommer, in blokjes
- 1 sjalotje
- 3 el olijfolie extra vierge
- 1 el dragonazijn
- sap van 1 limoen of 1 citroen
- zwarte peper & fleur de sel
- bladpeterselie, fijngesneden
Zeekraal:
- 1 bakje zeekraal
Bereiding:
- Voor de sint-jacobsvruchten: snij ze in flinterdunne schijfjes en doe ze in een mengkom. Doe er het sap van de limoen, olijfolie, peper & fleur de sel bij. Snij het lente-uitje fijn en doe het bij de vis. Doe er wat fijngesneden bladpeterselie naar keuze bij. Laat minstens 30 minuten marineren in de koelkast.
- Voor de tartaar: ontvel en ontpit de tomaten en snij ze in blokjes. Snij de komkommer en appel ook in kleine blokjes en doe alles in een mengschaal. Snipper het sjalotje en doe het er ook bij. Doe er de olijfolie, dragonazijn en het sap van 1 limoen of citroen bij. Kruid af met peper & fleur de sel. Voeg er wat fijngesneden bladpeterselie bij naar keuze.
- Blancheer de zeekraal en laat goed uitlekken.
- Serveer de sint-jacobsvruchten met de tartaar van tomaten en komkommer en de zeekraal. Kruid eventueel nog af met peper en fleur de sel.
Advertenties
Geef een reactie