Salade van gestoomde broccoli, wortel en asperge met pancetta

30 Mrt

Het is misschien nog een beetje vroeg voor de echt Belgische asperges. Seizoen start eigenlijk van mei tot juni, maar ik had er nu al mega zin in. De lente laat veel te lang op zich wachten en zo’n een lekker, kleurige, lauwwarme salade maakt het toch allemaal minder somber 🙂

2013-03-29 20.19.09

Voor 2 personen: 

  • 6 witte asperges
  • 4 wortels
  • 1/2 broccoli
  • 2 tomaten, ontveld en in blokjes
  • zakje veldsla en ruccola
  • een handje geroosterde pijnboompitten
  • 8 sneetjes pancetta
  • sap van 1/2 limoen
  • peper & fleur de sel
  • parmezaanschilfers

De vinaigrette:

  • 2 el hazelnootolie
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 el honing
  • sap van 1/2 limoen
  • peper
  • fleur de sel

Bereiding:

  • Maak de asperges schoon. Schil ze met een dunschiller van kop tot een. Snij de broccoli in roosjes. Schil ook de wortels met een dunschiller. Snij ze doormidden, maar niet te klein. 
  • Doe ze in de stomer gedurende 15 minuten.
  • Ontvel de tomaten en snij ze in blokjes.
  • Was de raketsla en de veldsla en doe deze in een mengschaal. Doe er een beetje limoensap over en peper & fleur de sel.
  • Snij de pancetta fijn en bak hem knapperig in een pan zonder boter.
  • Maak een vinaigrette van de hazelnootolie, de olijfolie, de balsamicoazijn en de honing. Kruid met peper en zout.
  • Rooster de pijnboompitten.
  • Schik de salade op een bord. Doe er de gestoomde groenten bij, de pancetta, de pijnboompitten en werk af met de vinaigrette. Doe er op het laatst wat parmezaanschilfers over en nog wat peper & fleur de sel.

2013-03-29 20.23.002013-03-29 20.20.20

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: