Gegrilde zalm met kruiden, Geroosterde venkel en prei met peccorino en gekonfijte kerstomaten

31 Mrt

Gegrilde vis is echt heerlijk van smaak en ook nog eens snel klaar. De peccorino en de panko vormen een heerlijke korst over de groenten en geven extra smaak! En dan het zoet-zure van de tomaatjes en je hebt de zomer op je bord 🙂

2013-03-30 13.41.25

Voor 2 personen:

  • 300 g zalm 
  • 1 venkel
  • 1/2 prei
  • panko
  • peccorino
  • 2 teentjes look, geplet
  • 1 bakje kerstomaten
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje tijm
  • gedroogde oregano
  • 1 mesp suiker
  • olijfolie
  • peper & fleur de sel
  • dille, bieslook, basilicum, platte peterselie
  • 1 citroen

Bereiding:

Voor de prei en venkel:

  • Snij de venkel en de prei in stukken en doe ze in een ovenschaal. Kruid met peper & fleur de sel. Bestrooi met panko en peccorino. Doe er het sap van 1/2 citroen bij. Steek de schotel zeker 60 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. 

Voor de gekonfijte kerstomaten:

  • Was de kerstomaten en doe ze in een ovenschotel. Leg er een takje rozemarijn en tijm bij. Kruid met peper & fleur de sel en oregano. Doe er een snuifje suiker bij om het zure van de tomaten wat weg te halen. Giet er een scheut olijfolie over. Zet ook in de oven bij de groenteschotel gedurende 40 minuten.

De vis: 

  • Snij de kruiden fijn. Meng ze met een beetje olijfolie en doe de kruiden rond de zalm. Laat nog wat kruiden over om het bord mee af te werken en om bij de schotel met prei en venkel te doen. 
  • Zet de grillpan op een hoog vuur en grill de zalm. Zorg dat hij nog rosé is.
  • Serveer met de groentenschotel en de gekonfijte kerstomaten.
  • Smakelijk

2013-03-30 13.42.32

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: