Gebakken haloumi met witte asperges en kerstomaatjes

4 Apr

Dit receptje komt uit het boek van Pascale Naessens. Ik had nog een overschotje courgette in de koelkast en deze heb ik er ook bij gedaan. Haloumi kan je zowel grillen, bakken, in de oven steken enz. De kaas smelt niet en is dus super leuk om mee te koken.

2013-04-03 20.43.582013-04-03 20.41.55

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 bundel witte asperges
  • 1 pakje haloumi
  • een pakje kerstomaatjes
  • rucola
  • gedroogde tijm
  • olijfolie
  • balsamicoazijn
  • 1/2 courgette, in dunne reepjes
  • zwarte peper
  • fleur de sel
  • afwerking: schilfers Parmezaan

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 180°C.
  • Schil de asperges. Stoom de asperges gaar in 15 minuten in de stomer.
  • Neem twee ovenschalen. Doe in de eerste schaal de asperges. Kruid ze met peper & zout. Giet er een goede scheut olijfolie en balsamicoazijn over. Meng goed zodat alles goed onder de olie zit. Schil de courgette in dunne plakken (je kan dit best doen met een dunschillers of een mandoline) en leg ze over de asperges. Doe er wat citroensap over en zet in de oven op 180°C gedurende 15 minuten. 
  • Leg in de andere schaal de trostomaatjes die je al hebt gehalveerd, met de snijkant naar boven. Kruid met veel tijm, een beetje zout en peper. Giet er een dunne straal olijfolie op. Zet de schaal ongeveer 10 minuten in de oven.
  • Snij de haloumi in dikke plakken en bak beiden kanten kort in een pan met antikleeflaag zonder toevoeging van vet.
  • Leg op de borden wat raketsla, dan de asperges, courgettes en de tomaatjes en daarop de gebakken kaas. Giet er een beetje olijfolie en balsamicoazijn over.
  • Smakelijk

2013-04-03 20.43.10 2013-04-03 20.42.29

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: