Courgettesalade met coeur de boeuf tomaat, buffelmozzarella, gedroogde ham en rucola

17 Apr

Een heerlijk zomergerechtje. Courgettes zijn echt de start van een nieuw seizoen en meestal het begin van de zomer, helaas is die zomer nog even weg, maar toch al tijd om heerlijke courgettes op tafel te toveren vind ik ­čÖé

Courgette, munt, olijfolie & citroensap gaan super goed samen. Gecombineerd met buffelmozzarella en gedroogde ham wordt deze salade overheerlijk.

2013-04-16 20.34.22 2013-04-16 20.38.42

Ingredi├źnten voor 2 personen:

  • 1 bolletje buffelmozzarella
  • 1 coeur de boeuf tomaat, in schijfjes
  • 4 plakjes gandaham, gedroogd
  • 1/2 pakje rucolablaadjes
  • 1 courgette, in schijfjes
  • 1 el pijnboompitten
  • 1 handje zwarte olijven, gehalveerd
  • 1 bosuitje, fijngesneden
  • handje munt, fijngesneden
  • handje peterselie, fijngesneden
  • handje basilicum, fijngesneden
  • olijfolie
  • sap van 1/2 citroen
  • balsamicoazijn
  • zwarte peper & fleur de sel

Bereiding: 

  • Snij de courgette in fijne schijven met de mandoline. Leg ze dakpansgewijs in een ovenschaal. Doe er het bosuitje, de verse munt, peterselie en basilicum bij. Kruid met peper & fleur de sel. Doe er een scheutje olijfolie over en wat sap van een citroen. Doe er wat pijnboompitjes over. Zet de schaal in de oven op 150┬░C gedurende 10 ├á 15 minuten.┬á
  • Droog de ham ook in de oven gedurende 10 minuten terwijl de courgettes erin zitten.
  • Snij de de coeur-de-boeuf tomaat met de mandoline in fijne schijven. Haal na 10 minuutjes de courgettes uit de oven en leg de tomatenschijfjes op de courgettes in de ovenschotel. Snij de buffelmozzarella in twee├źn en leg hem op de tomaat. Zet de schotel nog een goeie 5 minuten in de oven tot de mozzarella wat lopend begint te worden, maar zorg dat hij niet smelt.
  • Maak een vinaigrette met olijfolie, balsamicoazijn en sap van de rest van de citroen. Kruid met peper & fleur de sel. Je kan er eventueel ook nog een klein scheut wittewijnazijn aan toevoegen. Voeg er nog wat fijngesneden basilicum aan toe.
  • Serveer op een bord en werk af met wat rucolablaadjes en de vinaigrette.

2013-04-16 19.00.48

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: