Zeebaars uit de oven met salsa van paprika, komkommer en tomaat

18 Apr

Zeebaars is echt heerlijk. Met zijn deels olieachtig, deels romig, vlokkig vlees, hoef je hierbij geen zware  sauzen te serveren. Ga voor een fris en zomers alternatief, zo komt het lekkere en smeuïg visvlees beter tot zijn recht. Ga voor een fijne salsa van paprika’s, tomaat en komkommer met verse en gedroogde kruiden. Om er een complete maaltijd van te maken, kan je er wat basmatirijst bij serveren.

zeebaars met groentensalsa2013-04-18 09.05.34

Ingrediënten voor 2 personen: 

Voor de salsa: 

  • 1/2 komkommer, in fijne blokjes
  • 3 kleine trostomaten, onveld en ontpit, in blokjes (of 2 grote tomaten)
  • 1 rode paprika, geschild en in blokjes
  • 1 oranje paprika, geschild en in blokjes
  • 1 bosuitje, fijngesneden
  • 1 rode chilipeper, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • Verse groene kruiden: basilicum, platte peterselie, dille
  • Snuifje gedroogde oregano en gedroogd paprikapoeder
  • 10 zwarte ontpitte olijven, fijngesneden
  • 1 tl kappertjes, fijngesneden
  • olijfolie
  • rode wijnazijn
  • sap van 1 limoen + zeste
  • zwarte peper & fleur de sel

Voor de zeebaars:

  • 2 zeebaarsfilets, schoongemaakt en ontveld
  • 15 tal zongedroogde tomaten
  • 1 teentje look
  • verse kruiden: dragon, basilicum, dille, platte peterselie
  • zwarte peper & fleur de sel
  • paprikapoeder
  • gedroogde oregano
  • citroensap
  • 10 kerstomaatjes
  • olijfolie

Bereiding: 

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Neem een blender of mixer en mix de zongedroogde tomaten, samen met een teentje look en de kruiden. Kruid met wat peper & fleur de se. Normaal gezien hoef je er geen olijfolie meer aan toe te voegen omdat de zongedroogde tomaten al wat olie bevatten.
  • Doe de 2 zeebaarsfilets en de kerstomaten in een ovenschaal. Kruid ze met peper & fleur de sel. Doe er wat citroensap over en smeer de vis in met de tapende van zongedroogde tomaten. Kruid nog met wat paprikapoeder en gedroogde oregano. 
  • Steek de vis 15 minuten in de oven en maak ondertussen de salsa.
  • Voor de salsa snij je de komkommer, paprika’s, bosuitje, chilipepertje, geperste look, ontpitte en ontvelde tomaten in zeer fijne blokjes. Hoe kleiner de blokjes, hoe beter de salsa. Ook de olijven en kappertjes snij je fijn en doe ze bij de groenten in een mengschaal. Versnij de verse kruiden en doe bij de salsa. Doe wat zeste en het sap van een limoen erbij. Kruid met peper en fleur de sel, maar let op met peper want het chilipepertje is al wat pikant. Je kan beter eerst eens proeven. Werk af met olijfolie en rodewijnazijn, paprikapoeder en gedroogde oregano. Proef en voeg indien nodig nog wat bij.
  • Serveer de vis samen met de salsa.
  • Smakelijk.
2013-04-18 09.03.24

Heerlijke groentensalsa met komkommer, tomaat & paprika. Lekker fris en zomers.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: