Tonijntartaar met krokante groentjes

1 Mei

Een schitterend voorgerecht dat je perfect op voorhand kan klaarzetten. Veel snijwerk, maar voor de rest is het heel eenvoudig.

2013-04-28 02.20.52

Ingrediënten voor 4 personen: 

Voor de tonijntartaar:

  • 300 gr verse tonijn, in kleine blokjes
  • 1/2 citroen
  • 2 el goede olijfolie, extra vierge
  • peper & zeezout (opletten met zout, sojasaus is al zout)
  • 1 el sojasaus

Voor de krokante groentjes: 

  • 1 chilipepertje, zonder zaadjes, zeer fijn gesneden
  • 1/2 pink lady, in brunoise
  • 3 lente-uitjes, zeer fijn gesneden
  • 1/2 komkommer, in brunoise
  • 1/2 bundel radijsjes, zeer fijn gesneden
  • 1/2 citroen, sap
  • 1/2 limoen, sap
  • verse kruiden: bieslook, platte peterselie, basiliucm
  • olijfolie
  • hazelnootolie
  • fleur de sel
  • zwarte peper

Voor de vinaigrette: 

  • 3 el olijfolie
  • 1 el sojasaus
  • 1 el rijstazijn
  • 1/2 limoen, sap
  • 1 tl honing
  • 1 tl graanmosterd
  • zwarte peper, eventueel nog fleur de sel

Afwerking:

  • Rucola

Bereiding: 

  • Voor de krokante groentjes: Snij de chilipeper fijn. Snij ook de appel met schil in brunoise. Doe dit ook met de radijsjes, de komkommer en de lente-uitjes. Voeg alle groentjes samen en overgiet met sap van de citroen & limoen, een scheutje olijfolie & hazelnootolie, peper & fleur de sel. Hak de kruiden fijn en doe ze bij de groenten en meng. Zet weg in de koelkast. 
  • Voor de tonijntartaar: Hak de koude tonijn in kleine blokjes. Meng met het citroensap, olijfolie, sojasaus, peper & fleur de sel. Opletten met zout want sojasaus is al vrij zout. Best eerst even proeven vooraleer je er zout bij doet. Zet weg in de koelkast.
  • Voor de vinaigrette: doe de honing, graanmosterd, limoensap, rijstazijn en sojasaus in een kommetje en klop de olijfolie erdoor tot een vinaigrette. Kruid met peper en eventueel nog wat fleur de sel. Ook hier opletten met zout, want sojasaus is al zout.
  • Zet en keukenring op een bord. Doe eerst het tonijnmengsel erin, dan de krokante groentjes en werk af met de rucola. Doe doe vinaigrette rondom de tonijntartaar. Smakelijk.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: