Gegrilde zomerratatouille met basilicumdressing

6 Mei

Eén van mijn favoriete koks en schrijfsters is Donna Hay. Ze heeft een eigen stijl met simpele, slimme en seizoensgebonden recepten, die allemaal prachtig worden gecombineerd en gefotografeerd. Haar gerechten zijn echt niet moeilijk om te maken; zoals deze ‘Gegrilde zomerratatouille’.

Bron: Donna Hay 'Fast, fresh, simple'

Bron: Donna Hay ‘Fast, fresh, simple’

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 3 kleine pruimtomaten, gehalveerd
  • 3 kleine gele courgettes, gehalveerd
  • 2 kleine zoete rode paprika’s, gehalveerd en ontdaan van de zaadjes
  • 3 kleine aubergines, gehalveerd
  • 8 tenen knoflook, ongepeld
  • 2 el olijfolie
  • zeezout & versgemalen zwarte peper
  • 10 kleine mozzarellabolletjes

Voor de basilicumdressing:

  • een handvol basilicumblaadjes
  • 1 el witte balsamico
  • 1 el olijfolie

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 220°C. 
  • Leg de tomaat, courgette, paprika, aubergine en knoflook op een bakplaat, besprenkel met olie en strooi er zout en peper over. Zet 20 minuten in de oven, of tot alles zacht en lichtbruin is.
  • Meng voor de dressing basilicum, balsamico en olie in een blender tot een vrijwel gladde massa.
  • Verdeel groenten en mozzarella over de borden en schenk de dressing erover.

Tip: Je kan in plaats van mozzarella ook haloumi gebruiken. Heerlijk kaas die ideaal is om te grillen. Gewoon even bij de groenten in de oven steken. Serveer het gerecht eventueel met wel boerenbrood. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: