Carpaccio van tomaat

7 Mei

De smaak van pure tomaten; hier een ideaal receptje om de smaak terug te herkennen. Je kiest best voor biologische tomaten. Ze moeten goed rijp zijn. Leg tomaten zeker niet in de koelkast anders verliezen ze hun smaak. Ideaal voor een lichte lunch op een zonnige dag.

carpaccio van tomaat

Heerlijk lichte lunch voor een zomerse dag!

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 2 rijpe biologische tomaten, naar keuze (bv. coeur de boeuf, vleestomaten)
  • olijfolie van zeer goede kwaliteit
  • balsamicoazijn
  • fleur de sel en versgemalen zwarte peper
  • gedroogde oregano
  • 20 basilicumblaadjes
  • enkele pijnboompitten, geroosterd
  • om af te werken: beetje geraspte parmezaan, om erover te strooien

Bereiding: 

  • Snij de tomaten met een mandoline in zeer fijne plakjes en leg ze op een bord of mooie schaal. Kruid ze met peper & fleur de sel. Leg er de basilicumblaadjes op en strooi er een beetje gedroogde oregano over. Rooster de pijnboompitten en strooi ze over de tomaten. 
  • Overgiet de tomaten met een scheutje olijfolie en balsamicoazijn.
  • Rasp er een beetje parmezaan over.

2013-05-06 18.06.25

Advertenties

Eén reactie to “Carpaccio van tomaat”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tomatensalade met pimenton de la vera | Loopgekke keukenprinces - augustus 27, 2013

    […] Met tomaten kan je fantastische salades en bijgerechten maken, ik heb op mijn blog al vele gerechten met tomaten gemaakt. Deze zomerse tomaten zijn een heerlijke suggestie als lunch. Of wat denk je van een carpaccio van tomaat. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: