Kikkererwten met knoflook en chorizo

11 Mei

Sinds ik ‘Donna Hay’ haar kookboek thuis heb aangekocht, kan ik het niet laten af en toe iets van haar te posten 🙂 Haar gerechten zijn zo simpel en toch zo lekker! Weinig ingrediënten en toch bomvol smaak!

Donna Hay: Fast, Fresh, Simple

Donna Hay: Fast, Fresh, Simple

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 3 chorizoworstjes, in plakjes
  • 4 tenen knoflook, in plakjes
  • 1 el citroenschil, in fijne reepjes, zonder wit
  • 250 g kerstomaatjes
  • 400 g kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
  • handje basilicumblaadjes
  • 1 el citroensap
  • fijngeraspte Parmezaanse kaas, voor erbij

Bereiding:

  • Verwarm een antiaanbakpan op matig hoog vuur. Voeg de chorizo toe en bak de plakjes 3 minuten aan ieder kant, of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Voeg knoflook en citroenschil toe en bak 1 minuut.
  • Doe de tomaten in een zeef en druk er wat overtollig vocht en de zaadjes uit. Voeg tomaten en kikkererwten aan de pan toe en laat alles al roerend in ongeveer 3 minuten door en door warm worden.
  • Roer basilicum en citroensap erdoor. Verdeel over de borden en bestrooi met Parmezaanse kaas.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: