Aspergesalade met geitenkaas en balsamico-ui

14 Mei

Het is het moment voor asperges … Ze moeten nu echt op jouw bord komen! Het aspergeseizoen is al kort genoeg. Hier een receptje uit ‘foodies’:

Uit 'foodies'

Uit ‘foodies’

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kg witte asperges
  • 1 kg groene asperges
  • zout & peper
  • 1 tl + 1 el + een beetje suiker
  • 75 g walnoten
  • 4 rode uien
  • 5 el olijfolie extra vierge
  • 150 ml + 4 el balsamico
  • 100 g jonge bladsla
  • 3-4 takjes kervel
  • 300 g zachte geitenkaas

Bereiding:

  • Was de asperges. Schil de witte asperges. Snij van alle asperges de houtachtige uiteinde ruim af. Snij de asperges schuin in stukken. Kook de witte aspgers in kokend water met wat zout en 1 tl suiker in 10-12 minuten beetgaar. Voeg de groene aspgers na ca. 5 minuten kooktijd toe en gaar mee. Laat de asperges uitlekken en afkoelen.
  • Halveer de walnoten in de lengte. Pel en snipper de uien. Verhit 3 el olie in een pan. Rooster de walnoten er kort in. Voeg de uien toe en bak mee. Bestrooi met 1 el suiker en laat al roerend licht karameliseren. Blas af met 150 ml balsamico en laat het geheel op laag vuur ca. 8 minuten inkoken. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
  • Was de bladsla en laat goed uitlekken. Meng 4 el balsamico met zout, peper en een beetje suiker. Klop er 2 el olie doorheen. Was de kervel, schud hem droog en pluk de blaadjes van de takjes.
  • Meng de asperges, de bladsla en de vinaigrette. Verbrokkel de geitenkaas eroverheen, voeg de gekaramelliseerde uien en de walnoten toe en garneer met de kervel. Lekker met stokbrood.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: