Croutons met geroosterde tomaten en geitenkaas

14 Mei

Opnieuw een heerlijk receptje van Donna Hay (Ja ik ben een BIG fan !!). Het zijn gewoon zo’n simpele en lekkere recepten. Weinig werk en toch super veel smaak. Dit recept is absoluut voor in de lente/zomer als de tomaten op hun best zijn.

Bron: Donna Hay: de à la minute keuken

Bron: Donna Hay: de à la minute keuken

Ingrediënten voor 8 personen:

  • 200 g gele teadrop-tomaatjes
  • 250 g kerstomaatjes, gehalveerd
  • 250 g kleine trostomaten
  • 350 g groene tomaten, gehalveerd
  • 3 romatomaten, in vieren gesneden
  • 15 g oreganoblaadjes
  • 4 el olijfolie
  • 8 sneden stokbrood
  • 300 g zachte geitenkaas
  • 2 el rode wijnazijn
  • zeezout en zwarte peper

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de tomaten in een braadslee, strooi er de oregano over en besprenkel ze met de helft van de olie. Zet ze 30-40 minuten in de oven, of tot ze zacht zijn.
  • Leg de sneden brood onder een voorverwarmde hete grill en rooster ze aan één kant goudbruin. Besmeer de ongeroosterde kant van de sneden brood met de geitenkaas en leg ze onder de grill tot de kaas bruin begint te worden. leg de geitenkaascroutons en tomaten op borden en sprenkel er een mengsel over van zijn, zout, peper en de rest van de olie.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: