Aubergine met tomaten, geitenkaas en pancetta

15 Mei

Een heerlijk gerecht met aubergine, tomaat & geitenkaas. Je kan eventueel nog wat olijven of kappertjes aan de tomatensaus toevoegen voor nog een extra smaak. Mijn recept is geïnspireerd op het gerechte uit het boek van Petra Vandewouer. Ik heb het recept hier al eerder gepost.

2013-05-07 20.16.31 aubergine met tomatensaus, geitenkaas en pancetta

Ingrediënten voor 2 personen:

Voor de aubergine:

  • 1 aubergine, gehalveerd
  • 2 takje tijm
  • 1 tak rozemarijn
  • 2 teentje look, geplet
  • zwarte peper & fleur de sel

Voor de tomatensaus:

  • 1 langwerpige sjalot, gesnipperd
  • 6 pruimtomaten, ontpit en ontveld, in blokjes
  • 250 g kerstomaten, gehalveerd
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 koffielepel cayennepeper
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 1 koffielepel sambal
  • 1 grote koffielepel tomatenpuree
  • 1 koffielepel palmsuiker
  • olijfolie
  • 2 sneetjes pancetta (per persoon)
  • 2 el geroosterde pijnboompitten
  • 1 crottin de chavignol
  • rucola & veldsla
  • versgemalen zwarte peper & fleur de sel
  • parmezaanschilfers
  • verse basilicumsnippers

Bereiding:

  • Snij de aubergine in de lengte in tweeën. Maak er een insnijding in en steek in elke helft wat look, tijm & rozemarijn. Kruid af met peper & fleur de sel. Bestrijk ze met olijfolie en zet ze in de oven op 180°C gedurende 20 minuten of tot ze door en door gaar zijn (ze zijn gaar als een mes er vanzelf inglijdt).
  • Smoor ondertussen de knoflook en gesnipperde sjalot glazig in wat olijfolie. Voeg de verse tomatenblokjes, de suiker, cayennepeper, paprikapoeder, tomatenpuree, sambal en de balsamico toe en kruid met peper en zout. Laat zachtjes pruttelen zonder deksel tot het vocht verdampt en de tomaatjes mooi compote zijn. Voeg op het laatste de gehalveerde kerstomaatjes toe.
  • Haal de aubergines uit de oven en haal de look, tijm en rozemarijn eruit. Doe de tomatensaus over de aubergines. Doe de pancetta en geitenkaas in stukjes en doe ze op de tomatensaus. Werk af met wat pijnboompitten en zet de schotel nog eens 10 minuten in de oven op 180°C. Zet de laatste 5 minuten de grill aan.
  • Serveer de aubergines op een bord en werk af met de gemengde salade van rucola en veldsla, nog een beetje peper & fleur de sel en wat parmezaanschilfers en verse basilicum.

De aubergines gekruid met look, tijm en rozemarijn

De heerlijke tomatencompote waarin je de kerstomaatjes nog goed ziet zitten
De heerlijke tomatencompote waarin je de kerstomaatjes nog goed ziet zitten

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: