Tartaar van zeebrasem met mango

17 Mei

Dit is een heerlijk voorgerechtje uit ‘Weekend Knack’.

bron: Weekend Knack

bron: Weekend Knack

Voor 4 personen:

  • 500 g zeebrasemfilets, zonder vel
  • 1 mango
  • 2 tomaten
  • 2 el olijfolie
  • 2 el limoensap
  • 1 mesp sesamzaadjes, geroosterd
  • een snuifje suiker
  • 1 el fijngehakte koriander
  • grof zout
  • voor de afwerking: korianderblaadjes

Bereiding:

  • Spoel de zeebrasemfilets, dep droog en snij in kleine blokjes. Schil de mango en snij in kleine blokjes. Blancheer de tomaten, verwijder de schil en snij in vieren. Ontpit en snij het vruchtvlees fijn.
  • Meng de zeebrasem, mango en tomaten met de olijfolie, limoensap, sesamzaadjes, suiker en koriander. Kruid met zout en laat 10 minuten marineren.
  • Schik de tartaar op vier borden met behulp van een metalen ring. Werk af met grof zout en korianderblaadjes.
Advertenties

Eén reactie to “Tartaar van zeebrasem met mango”

  1. Eline mei 17, 2013 bij 6:22 pm #

    Mmm !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: