Millefeuille van krab, appel en gerookte zalm

18 Mei

Lekker voorgerechtje uit ‘Weekend Knack’.

bron: Weekend Knack

bron: Weekend Knack

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 8 sneetjes gerookte zalm
  • 2 blikjes krab
  • 1 zure appel, granny smith
  • 1 sjalot
  • 1 bosje dille
  • 4 sprietjes bieslook
  • 100 g zure room
  • sap van 1/2 citroen

Bereiding:

  • Steek 12 rondjes uit de gerookte zalm met behulp van een rondjessteker; hak de restjes fijn. Laat de krab uitlekken, verwijder het kraakbeen uit de scharen en trek het krabvlees in reepjes.
  • Was, schil en halveer de appel; verwijder het klokhuis en rasp het vruchtvlees grof. Pel en snipper de sjalot. hak de dille fijn, bewaar enkele toefjes voor de afwerking. Spoel de bieslook en snipper fijn, bewaar eveneens enkele sprietjes voor de afwerking.
  • Doe de fijngesneden zalm, krab, appel en sjalot in een kom. Voeg zure room en het citroensap toe. Kruid met peper en zout. Doe er de fijngehakte kruiden bij en schep goed om.
  • Bouw de millefeuilles op: leg een rondje gerookte zalm op elk bord en beleg met krabmengsel. Herhaal deze handeling en eindig met een zalmrondje. Werk af met toefjes dille en sprietjes bieslook. Serveer goed gekoeld.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: