Gerookte zalmrolletjes met avocadoroom en scheuten

19 Mei

Een heerlijk hapje uit ‘Weekend Knack’:

 

Bron: Weekend Knack

Bron: Weekend Knack

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 citroen
  • 2 avocado’s
  • 1 dl slagroom, goed gekoeld
  • 4 sneetjes gerookte zalm
  • 250 g gemengde scheuten

Bereiding:

  • Pers de citroen. Halveer, ontpit en schil de avocado’s. Doe het vruchtvlees in een blender. Voeg het citroensap toe, mix fijn en kruid met peper en zout.
  • Klop de slagroom op met een snuifje zout. Spatel voorzichtig door de gepureerde avocado.
  • Snij de gerookte zalm in rechthoeken van 10 cm bij 6 cm. Bestrijk deze met de avocadoroom. Rol de zalm op en wikkel strak in plasticfolie. Zet 1 uur koel weg.
  • Snij de zalmrolletjes vlak voor het serveren in porties en verwijder daarna de folie. Plaats de rolletjes rechtop op een serveerschotel en werk af met de scheuten. Steek er cocktailprikkers in. Serveer gekoeld.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: