Gegrild varkenshaasje met paprika en aubergine

20 Mei

Een gemakkelijk gerechtje met vlees. Je kan in plaats van varkensvlees ook een andere soort vlees gebruiken. Ik zou wel opteren voor een stukje met weinig vet, zoals kip, kalkoen of kalfsvlees of gewoon een stukje mager rundsvlees zoals ossenhaas of filet pur.

bron: Weekend Knack 'Zomerklassiekers'

bron: Weekend Knack ‘Zomerklassiekers’

Voor 4 personen:

  • 2 rode paprika’s
  • 1 aubergine
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 4 el olijfolie
  • 150 ml kippenbouillon
  • 600 g varkenshaasje

Bereiding:

  • Spoel de paprika’s en halveer. Verwijder de zaden en zaadlijsten en snij het vruchtvlees in fijne reepjes. Spoel de aubergine en wrijf droog. Snij in schijfjes en daarna in reepjes. Pel de knoflook en hak fijn. Pel de ui en snij in reepjes.
  • Fruit de knoflook, de ui en de paprika’s 2 à 3 minuten in 2 el olie. Voeg de aubergine toe en laat nog 3 à 4 minuten stoven.
  • Overgiet met de bouillon en laat wat inkoken. Neem van het vuur. Kruid met peper en zout.
  • Snij het vlees in hapklare stukken. Besprenkel met 2 el olijfolie en kruid met peper & zout. Laat kort even aan elke kant grillen.
  • Verdeel de stukken vlees over de borden en schik er groenten rond.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: