Kip in de oven op Zuid-Franse wijze

20 Mei
Bron: Weekend Knack 'Zomerklassiekers'

Bron: Weekend Knack ‘Zomerklassiekers’

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kip van ongeveer 1,2 kg
  • 200 g verse zilveruitjes
  • 1 gele paprika
  • 100 g zwarte olijven
  • 4 tomaten
  • olijfolie
  • 100 ml rode wijn
  • 250 ml kippenbouillon
  • 1 kl oregano

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op180°C.
  • Snij de kip in vier stukken.
  • Pel de uien. Spoel de gele paprika en wrijf droog. Snij de paprika in tweeën, verwijder de zaden en zaadlijsten en snij het vruchtvlees in plakjes. Spoel de tomaten en snij ze klein.
  • Kruid de stukken kip met peper & zout. Bak mooi goudbruin in de hete olijfolie. Deglaceer met de wijn en de bouillon.
  • Schik de groenten en de olijven rond het vlees en bestrooi met de oregano. Kruid met peper & zout. Laat 40 minuten bakken in de oven. Bedruip het vlees tijdens het bakken regelmatig met saus.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: