Kip met rozemarijn en aubergine

20 Mei
Bron: Weekend Knack 'Zomerklassiekers'

Bron: Weekend Knack ‘Zomerklassiekers’

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kip van ongeveer 1,4 kg
  • paprikapoeder
  • arachideolie
  • 4 el olijfolie
  • 3 takjes rozemarijn

Voor de groenten:

  • 2 aubergines
  • 1 gele paprika
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tomaten
  • 5 dl rode wijn
  • 50 ml groentebouillon
  • 1 laurierblad
  • 1/2 kl fijngehakte tijm
  • 1/2 kl fijngehakte oregano

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snij de kip in acht stukken en bestrooi met peper, zout en paprikapoeder. Leg de stukken kip in een met olie ingesmeerde braadslee en besprenkel met wat olijfolie. Spoel de takjes rozemarijn en dep droog. Verdeel de blaadjes over de stukken kip. laat de kip 25 à 30 minuten braden in de oven.
  • Spoel de aubergine, snij in hapklare stukken en bestrooi rijkelijk met zout. Laat 10 minuten ontvochten. Poel en halveer de paprika. Verwijder de zaden en zaadlijsten en hak het vruchtvlees klein. Pel de uien en de knoflook en hak fijn. Dompel de tomaten even onder in kokend water. Pel en ontpit ze en snij het vruchtvlees in stukjes.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een braadspan en fruit de uien en de knoflook erin. Spoel de stukken aubergine en dep droog. Voeg toe aan de braadpan, samen met de stukjes gele paprika. Laat even stoven en voeg de tomaten toe. Overgiet met de wijn en de bouillon. Voeg de kruiden toe en bestrooi met peper en zout. Laat 5 à 10 minuten stoven op matig vuur.
  • Kruid eventueel nog bij en verdeel de groenten over de borden. Schik de stukken gebraden kip erop.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: