Rillettes van tonijn met kappers

20 Mei

‘Les rillettes’ is oorspronkelijk een smeuïge vleesbereiding ontstaan in de 15de eeuw in de Franse provincie La Touraine. De ingrediënten zijn helemaal niet duur maar het resultaat is wel een heerlijk ‘bommetje’. Je kunt natuurlijk variëren en het vlees vervangen door vis zoals bijvoorbeeld tonijn.

Petite suisse is een magere verse kaas en is te vergelijken met kwark. Je kunt deze kaas ook vervangen door bijvoorbeeld Philadelphia-light , dit benadert petite suisse nog het meest, omdat die ook mager is. Gewone verse roomkaas zoals mascarpone, Mon Chou enz. bevat meer vet, maar kan ook een prima vervanging zijn voor petit suisse-kaas.

bron: Weekend Knack 'Zomerklassiekers'

bron: Weekend Knack ‘Zomerklassiekers’

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 350 g tonijn in eigen nat
  • 20 g kappers
  • 2 el room
  • 1 el mosterd
  • 2 petit suisse-kaasjes (verse kaas)
  • 1/2 citroen
  • 1 takje bladpeterselie
  • 1 rode sjalot

Bereiding:

  • Laat de tonijn uitlekken en verkruimel in ene mengkom. Laat de kapers uitlekken.
  • Pers de halve citroen uit.
  • Voeg de room, de mosterd, de petit suis-kaasjes en het citroensap toe ana de tonijn in een mengkom en meng met een vork. Kruid met een draai van de pepermolen en zout.
  • Doe de verkregen rillettes in een hermetisch afsluitbare glazen pot en sluit die. Bewaar minstens 1 uur in de koelkast.
  • Spoel de peterselie, dep droog, haal er de blaadjes af en hak fijn. Pel de sjalot en snij in ringen.
  • Bestrooi de rillettes net voor het opdienen met kappers, peterselie en sjalot.
  • Serveer met broodjes met maanzaad, of met geroosterde sneden boerenbrood.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: