Tzatziki van geitenkaas met komkommer

20 Mei

Tzatziki, ik heb het al eens klaargemaakt met gegrilde kip, je kan het recept hier vinden. Tzatziki is echt een heerlijke dipsaus. Je kan hem zowel gebruiken als hapje bij de aperitief of als sausje bij gegrild vlees.

Bron: uit Weekend Knack 'Zomerklassiekers'

Bron: uit Weekend Knack ‘Zomerklassiekers’

Voor 4 personen:

  • 1 komkommer
  • 3 potjes Griekse yoghurt
  • 200 g verse geitenkaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 bosje munt
  • 2 el olijfolie

Bereiding:

  • Spoel de komkommer, halveer en lepel de pitten eruit met een koffielepel. Snij de helften in zeer kleine blokjes en doe in een mengkom.
  • Pel en ontkiem de knoflookteentjes en hak fijn.
  • Spoel de munt, dep droog, haal er de blaadjes af en hak fijn.
  • Prak de geitenkaas met een vork in een grote kom. Voeg de Griekse yoghurt, de knoflook, de munt en de olijfolie toe. Kruid met peper en zout en roer om.
  • Giet de bereiding bij de stukjes komkommer en schep goed om. Kruid bij.
  • Verdeel de tzatziki over kleine schaaltjes en bewaar in de koelkast.
  • Serveer met lichtgeroosterd plat bruinbrood.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: