Zeewolf met bleekselder en venkel in tomatensaus en wilde rijst

21 Mei

Deze tomatensaus is echt heerlijk door er wat kappertjes, ansjovis en olijven aan toe te voegen. De zeewolf wordt gegaard in de saus. Aangezien zeewolf een vrij dunne vis is, heeft hij maar een 10 à 15 minuten nodig om te garen in de saus. Serveer de visschotel met wilde rijst.

 

 

zeewolf in tomatensaus met venkel en bleekselderijZeewolf in tomatensaus met venkel en bleekselderij

Voor 2 personen: 

  • 1/2 grote witte ui, fijngesneden
  • 1 teentje look, geplet
  • 1 chilipepertje, fijngesneden
  • 1 venkel, in kleine stukjes
  • 2 stengels bleekselder, in kleine stukjes
  • 250 g kerstomaten
  • 6-tal ansjovisfilets (op olie), in stukjes gesneden
  • 16 steelkappertjes, fijngesneden
  • 20 à 25 tal zwarte ontpitte olijven, gehalveerd
  • 250 ml visbouillon
  • 5 dl tomatenpassata
  • 2 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 laurierblaadje
  • zwarte peper & zout
  • een handvol basilicumblaadjes, gesnipperd
  • 1 zakje wilde rijst (voor 2 personen)

Bereiding:

  • Kook de wilde rijst gaar in 20 minuten.
  • Stoof de ui, look en chilipeper een 3-tal minuutjes aan in een beetje olijfolie. Doe er de blokjes selder en venkel bij en laat alles even goed stoven. Voeg dan de visbouillon, passata, olijven, kappertjes en ansjovisfilets, laurier, tijm en rozemarijn erbij en laat alles zeker 30 minuten sudderen.
  • Kruid de vis met peper & fleur de sel. Doe er de kerstomaten bij en voeg op het laatste moment de vis bovenop de saus. Laat alles ongeveer nog 15 minuten opstaan en tegen dan is de vis gaar.
  • Werk af met de gesnipperde basilicum.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: