Tajine met rouget en gekonfijte citroen van Fatima Marzouki

23 Mei

Een andere favoriet uit het kookboek van Fatima Marouki: Mijn Arabische Wereldkeuken

bron: Mijn Arabische Wereldkeuken: Fatima Marzouki

bron: Mijn Arabische Wereldkeuken: Fatima Marzouki

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 tomaten
  • 250 g vastkokende aardappelen
  • 2 middelgrote wortels
  • 2 gekonfijte citroenen
  • peper & zout
  • 1/4 koffielepel komijn
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kg rouget, gefileerd
  • sap van 1/2 citroen

Marokaanse pesto:

  • 4 eetlepels
  • 5 teentjes knoflook
  • 1/2 groene paprika
  • 1 bosje bladpeterselie
  • sap van 1/2 citroen
  • sap van 1/2 limoen
  • peper & zout

Bereiding:

  • Pel de tomaten en snij ze in plakken. Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes. Schil de wortels en snij ze in plakjes. Snij de citroenen in plakjes.
  • Leg in een tajine een laag tomaten, en laag aardappelen en een laag wortels. Kruid met peper, zout en komijn en besprenkel met olijfolie. Leg er de plakjes citroen op.
  • Pel de knoflookteentjes en snipper ze fijn. Verdeel over de groenten.
  • Schik de rougetfilets in een cirkel op de groenten.
  • Meng de pesto met het citroensap en schenk het over de vis. Werk af met een flinke scheut olijfolie en proef.
  • Zet de hoed op de tajine en zet 45 minuten in een voorverwarmde oven op 220°C. Serveer meteen. Vistajines worden niet meer opgewarmd in de Arabische keuken.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: