Lenterolletjes met krab

24 Mei

Voor dit gerecht is het belangrijk om knapperige groenten te gebruiken die weinig vocht bevatten. Je kan het aperitiefhapje ook zonder de krab serveren en bijvoorbeeld enkel met groenten werken. Hier enkele suggesties om een hapje te maken met enkel groenten:

  • 1⁄2 rode paprika
  • 1⁄2 komkommer (zaadjes verwijderen want die zijn te waterachtig)
  • flinke wortel
  • rode chilipeper
  • 100 g enokichampignons of Parijse champignons
  • 1 pakje erwten- of aspergescheuten (of sojascheuten)
  • 1 bussel verse koriander
  • 1 bussel verse munt

Het rijstpapier dat je voor dit gerecht nodig hebt, kan je kopen in alle Thaise en oosterse (voedings)winkels. Vind je er toch geen, dan kan je ook loempiavellen gebruiken.

bron: Weekend Knack

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 takje koriander
  • 8 slablaadjes
  • 1 wortel
  • 1 kleine courgette
  • 8 rijstvellen
  • 170 g krabvlees of 200 g surimireepjes

Voor de dipsaus:

  • 1 el bruine suiker
  • 1 el rijstazijn
  • 3 el sojasaus
  • 4 el sesamolie

Bereiding:

  • Was de koriander, zwier droog en maak de blaadjes los. Was de sla en zwier droog. Schil de wortel en snij in reepjes. Was de courgette en snij in reepjes van hetzelfde formaat als de wortel.
  • Maak één voor één de lenterolletjes: week de rijstvellen in koud water en laat uitlekken op een keukenhanddoek. Leg er een slablaadje op en schik daarop wortel- en courgettereepjes, het krabvlees en de korianderblaadjes. Vouw twee zijkanten van het rijstvel naar binnen en rol stevig op. Wikkel de rolletjes in folie en zet koel weg. Je kan er ook gesloten rolletjes of hoorntjes van maken:
  • Gesloten rolletjes: Vouw eerst de boven- en onderkant van het vel rijstpapier over de vulling. Plooi vervolgens de linker- en rechterkant over het pakketje groenten en kruiden, tot je een mooi gesloten rolletje krijgt. Trek het vel rijstpapier tijdens het inpakken goed strak, zodat je een stevig rolletje krijgt. Snij elk gesloten pakketje met een scherp mes middendoor.
  • Hoorntjes: Schik het boeketje groenten tegen de rand van het vel rijstpapier. Vouw de onderste helft van het rijstpapier over de groentenvulling. Rol het vel nu tot een hoorntje.
  • Maak de dipsaus: los de bruine suiker op in de rijstazijn, voeg de sojasaus en sesamolie toe.
  • Serveer de lenterolletjes goed gekoeld, samen met de dipsaus.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: