Opgevulde aubergine met spinazie, tomaat en mozzarella

26 Mei

Voor dit gerecht maak ik kaviaar van het vruchtvlees van de aubergines. Dit gaat heel gemakkelijk door de aubergine op zijn geheel langzaam in de oven te laten garen. Je moet ze minimum een uur in de oven laten zitten zodat het vruchtvlees gaar is. Door de aubergine op die manier klaar te maken, gebruik je ook veel minder olijfolie, want aubergines slorpen normaal gezien heel veel olijfolie op.

Opgevulde aubergine met spinazie, tomaat en mozzarellaopgevulde aubergine met spinazie, tomaat & mozzarella

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 aubergine
  • 1 zakje spinazie, schoongemaakt
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 teentje look, geplet en fijngesneden
  • 2 tomaten, ontveld en ontpit, in blokjes
  • een handvol basilicum, fijngesneden
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 bolletje buffelmozzarella
  • 10 kerstomaatjes, gehalveerd
  • 10 zwarte ontpitte olijven, gehalveerd
  • Afwerking: Parmezaanschilfers

Bereiding:

  • Warm de oven voor op 180°C. Prik gaatjes in de aubergine en zet hem in een voorverwarmde oven gedurende 60 minuten.
  • Haal ze uit de oven zodra ze gaar zijn en laat afkoelen. Snij ze overlangs door en haal het vruchtvlees eruit en snij het in blokjes. Hou de uitgeholde aubergine bij om dan opnieuw op te vullen.
  • Snipper het sjalotje en teentje look en stoof het aan in een scheutje olijfolie. Doe er de gewassen spinazie bij en laat ze slenken. Doe er nu het vruchtvlees van de aubergine bij en laat enkele minuutjes sudderen. Doe er dan ook de blokjes tomaat, sap van 1/2 citroen en de fijngesnipperde basilicum bij. Kruid met peper & zout.
  • Vul de auberginehelften op met het mengsel. Leg er de gehalveerde kerstomaatjes en olijven bij. Scheur de buffelmozzarella in stukjes en doe ze op de aubergines. Steek de schotel nog een 10-tal minuutjes in de oven op 180°C tot de mozzarella licht gesmolten is.
  • Haal uit de oven en werk af met parmezaanschifers, peper & fleur de sel.

Tip: Het is belangrijk dat je kleine gaatjes prikt in de aubergines, anders zou het wel eens kunnen dat ze ontploft in de oven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: