Bordje met gegrilde groenten, gandaham en geitenkaas

27 Mei

Aangezien de zon nog altijd op zich laat wachten, tover ik ze zelf  maar op het bord. Gegrilde courgette, groene asperges & geroosterde paprika’s geven een heerlijke smaak! Courgette en kerstomaten zijn echt zomergroenten die dan op hun best zijn. Rooster op het einde de geitenkaas nog een 5-tal minuten onder de grill en serveer met de salade van gegrilde paprika & kerstomaten. Werk af met gedroogde gandaham. Je kan best kiezen voor kerstomaten in verschillende kleuren, ze geven lekker veel smaak, maar zorgen ook voor een kleurlijk bord.

bordje van gegrilde groenten, gandaham en geitenkaas

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 6 groene asperges
  • 1/2 courgette, in plakken
  • 250 g kerstomaatjes, oranje en rode
  • 50 g ruccola
  • 3 plakjes gandaham
  • 1 stuk geitenkaas
  • 1 rode paprika, geroosterd
  • 1 oranje paprika, geroosterd
  • 1/2 citroen, sap
  • gedroogde tijm
  • gedroogde oregano
  • 1/2 kl honing
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 el hazelnootolie
  • 1 el olijfolie, extra vierge

Bereiding:

  • Rooster de 2 paprika’s. Leg ze op de bakplaat in een voorverwarmde oven op 180°C. Zet ze zeker 60 minuten in de oven tot het vel zwart ziet. Je draait ze best eens om na 30 minuten zodat beide kanten goed kunnen roosteren. Leg ze in een schaal en dek ze af, je kan dit ook doen in een plasticzak, zo kan je het vel gemakkelijk verwijderen. Hou het vocht van de paprika’s bij. Snij de paprika’s in stukjes.
  • Was de groene asperges, halveer ze en kook ze 5 minuten in gezouten water. Haal ze uit het water en laat even uitlekken.
  • Snij de courgette in plakken en leg ze op een bakplaat. Samen met de gandaham en de gehalveerde asperges. Wrijf de courgetteplakken in met wat olijfolie, kruid met peper & fleur de sel en gedroogde tijm. Kruid de asperges ook met peper & fleur de sel. Zet de ovenplaat nog 10 à 15 minuten in de oven op de roosterstand. Leg er de laatste 5 minuten de geitenkaas bij.
  • Was de ruccola en doe ze in een mengschaal samen met de stukjes geroosterde paprika en de kerstomaten. Kruid de salade met peper & fleur de sel. Doe er wat citroensap bij en hazelnootolie (hou nog wat citroensap over om een dressing te maken).
  • Dressing: meng 1 koffielepel honing, sap van de citroen, wittewijnazijn, hazelnootolie, olijfolie en het sap van de geroosterde paprika’s. Kruid de dressing af met gedroogde oregano, peper & fleur de sel.
  • Leg alles op een bord, serveer met de dressing en eet smakelijk.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: