Hoe rooster je paprika’s?

1 Jun

Als paprika’s geroosterd zijn, geven ze een heerlijke zoete smaak af. Ze zijn dan heel lekker in slaatjes en in combinatie met geitenkaas. Je roostert de paprika’s het best op deze manier:

  • Leg de paprikas op een bakplaat of in een onveschool en zet ze 45 – 60 minuten in een tot 180°C verhitte oven. Als u ze aanraakt, moeten ze zacht aanvoelen en het vel mag goed zwart zijn en blaren hebben. Keer ze halverwege om.
  • Je kan ze ook op de grill of op de bbq leggen tot het vel zwart is en blaren trekt. Dat gaat sneller dan in de oven.
  • Doe de geroosterde paprika’s meteen in een plastic zak en draai hem dicht of leg ze in een pan met een goed sluitend deksel. Laat ze 10-15 minuten zitten want daardoor krijg je het vel makkelijk los. Ontvel ze als ze koel genoeg zijn om vast te houden en verwijder de zaadlijsten en pitjes. Vang het uitdruipende vocht op en zeef de pitjes eruit; het vocht is bruikbaar voor een lekker sausje of vinaigrette.

Tip: Wanneer je weinig tijd hebt om ze zelf te roosteren, kan je ook goede paprika’s vinden in blik of pot; in veel gerechten zijn ze bruikbaar als alternatief voor zelfgeroosterde paprika’s. 

geroosterde paprika

Advertenties

5 Reacties to “Hoe rooster je paprika’s?”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Auberginetorentjes met gedroogde ham, tomatenblokjes en buffelmozzarella | Loopgekke keukenprinces - augustus 20, 2013

    […] Ik heb er 1 geroosterde paprika bijgedaan zodat de tomatensalade een meer zoete smaak krijgt. Hier vind je informatie over het roosteren van paprika’s. Wanneer je paprika’s roostert, […]

  2. Restjessalade met linzen | Loopgekke keukenprinces - september 14, 2013

    […] je paprika’s kan roosteren, kan je hier […]

  3. Salade van gegrilde groenten en haloumi | Loopgekke keukenprinces - oktober 2, 2013

    […] Rooster de paprika’s. Hou het vocht van de paprika bij om bij de vinaigrette te doen. […]

  4. Restjessalade met linzen » Loopgekke Keukenprinces - november 18, 2013

    […] je paprika’s kan roosteren, kan je hier […]

  5. Auberginetorentjes met gedroogde ham, tomatenblokjes en buffelmozzarella » Loopgekke Keukenprinces - november 18, 2013

    […] Ik heb er 1 geroosterde paprika bijgedaan zodat de tomatensalade een meer zoete smaak krijgt. Hier vind je informatie over het roosteren van paprika’s. Wanneer je paprika’s roostert, […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: