Claudia Roden: De smaken van Spanje

3 Jun

De kookboeken van Claudia Roden: altijd lekker, altijd goed en altijd die mooie meeslepende verhalen over de mensen, streek, cultuur en religie van een land. In haar nieuwste kookboek, De smaken van Spanje, laat ze zien dat Spanje veel meer is dan paella. Je vindt er alle rijkdom en smaken van de Spaanse eetcultuur terug, geïllustreerd met prachtige en authentieke foto’s. Het boek is een verzameling van simpele en pure recepten (is dat nu net niet waar ik zo verzot op ben 🙂 )  zoals bijvoorbeeld panza de cerdo con manzanas (gebraden varkensbuik met appels) tot verduras de la huerta con salsa vinagreta (groente uit de moestuin met vinaigrette) en arnadí de calabaza (een bijzonder pompoentoetje). In dit heerlijke kookboek komen ook de ingrediënten, basistechnieken en geschiedenis van de Spaanse keuken aan bod (opnieuw iets dat een kookboek net dat tikkeltje meer geeft). Alles komt in haar boek aan bod van taps tot soepen, schaal- en schelpdieren, vlees- en wildgerechten paella’s, bonengerechten en desserten. Je voelt je net op reis terwijl je het boek leest. Je komt doorheen de allermooiste plekjes van Spanje met hun typische gerechtjes.

Zelden zag ik zo’n uitvoerig, degelijk en toch zo heerlijk leesbaar, bruikbaar, eetlust opwekkend kookboek. Mijn favoriete recepten kan je hier binnenkort lezen.

Claudia Rodenclaudia roden de smaken van spanje

Advertenties

Eén reactie to “Claudia Roden: De smaken van Spanje”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Wittebonensoep met venusschelpen | Loopgekke keukenprinces - augustus 27, 2013

    […] heb ik eerder een gelijkaardig recept van Claudia Roden gepost met venusschelpen. Het recept van Claudia Roden bevat iets minder […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: