Tomaten met tonijn en hardgekookt ei

5 Jun

Claudia Roden: “De roodharige Loli Flores, die heel lang kok in Sevilla is geweest, herinnert zich goed dit gerecht uit het dorp Mairena del Alcor, waar ze als kind met haar moeder, broertjes en zusjes, grootouders en overgrootvader woonde. Sopeao was in de zomer een volle maaltijd en ze aten het met brood erbij om de tomaten op te deppen.”

bron: Claudia Roden 'De smaken van Spanje'

bron: Claudia Roden ‘De smaken van Spanje’

Ingrediënten voor 4-6 personen:

  • 1 kg grote, rijpe tomaten
  • 100 g stevig witbrood, in sneden en zonder korst
  • 1 groene of rode paprika, zonder zaadjes, in vieren
  • 2-3 tenen knoflook, geschild en fijngewreven
  • 1 tl suiker
  • zout & peper
  • 2-3 el sherryazijn of wittewijnazijn
  • 1,75 dl olijfolie extra vierge
  • 4 hardgekookte eieren, gepeld en in vieren
  • 320 g bliktonijn op olie, uitgelekt en verkruimeld

Bereiding: 

  • U hoeft de tomaten niet te ontvellen. Snij ze in vieren en verwijder de harde stukjes bij de steelaanzet.
  • Maak dan het broodkruim. Droog het brood onder de grill zonder het bruin te laten worden en keer het eenmaal om. Maal het in de keukenmachine tot grof kruim en haal het eruit.
  • Doe de paprika in de keukenmachine en draai er een pasta van. Voeg de tomaten en knoflook toe en zet de machine weer aan. Voeg suiker, zout, peper, azijn en olie toe en meng. Doe het broodkruim erbij en laat de machine nog even draaien. Proef en corrigeer zo nodig de smaak.
  • Giet het gerecht in een grote schaal en verdeel het ei en de tonijn erover.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: