Tomaten met een tonijnvulling

6 Jun

Claudia Roden: “Geef deze tomaten warm of koud. Ik vind ze koud en met olijven in de vulling het lekkerst.”

bron: Claudia Roden 'De smaken van Spanje'

bron: Claudia Roden ‘De smaken van Spanje’

Ingrediënten voor 4-8 personen:

  • 8 middelgrote tomaten
  • 1 grote ui, geschild en gesnipperd
  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, geschil en fijngehakt
  • 200 g bliktonijn op olie (uitgelekt)
  • eventueel: 3 el grof gehakte zwarte olijven

Bereiding:

  • Snij een cirkel rond de steelaanzet van de tomaten en haal er een deksel uit. Schep met een puntig lepeltje het midden en de pitjes uit de tomaten (gooi niet weg maar eet ze met wat extra vierge olijfolie en zout) en zet ze omgekeerd zodat het vocht eruit kan lopen.
  • Fruit de ui in een koekenpan met de olie op niet te hoog vuur zacht; roer vaak. Voeg de knoflook toe en roer tot deze kleur gaat krijgen. Haal de pan van het vuur en roer de tonijn en eventueel de olijven door de inhoud.
  • Vul de tomaten met behulp van een theelepel en leg de dekseltjes er weer op. Schik ze naast elkaar in een kleine ovenschaal. Schep er circa 4 el water bij en zet ze 30 minuten in een tot 200°C verhitte oven of tot ze zacht zijn.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: