Tomatentapenade

10 jun

Met tomatentapenade kan je heel veel doen. Je kan het gebruiken als aperitiefhapje als je hem serveert met geroosterd brood, stokbrood of Turks brood. Ook lekker met gewoon van die aperitiefkoekjes die je in de winkel kan kopen als je weinig tijd hebt om zelf brood te roosteren. De olie uit het blik van de gemarineerde halfgedroogde tomaten, hoef je niet weg te gooien. Gebruik ze om het brood mee te bestrijken en dan te roosteren in de oven of op de grill. Die olie heeft een heerlijke smaak!

Je kan de tapenade ook gebruiken om door een pasta te roeren, of om vis of vlees mee te bestrijken. Hier vind je een receptje met kabeljauw en tomatentapenade.

Ingrediënten:

  • 1 potje halfgedroogde kerstomaatjes (of gewoon zongedroogde tomaten)
  • 1 el gemarineerde paprika’s uit blik op olie (kan je ook weglaten)
  • 2 el geroosterde pijnboompitten
  • 2 el geraspte parmezaan
  • 1 teentje look, geplet
  • 1 tl citroensap
  • enkele basilicumblaadjes
  • peper & zout
  • ev. wat olijfolie of nog wat extra olie uit het potje van de kerstomaatjes; normaal gezien heb je eigenlijk geen extra olie nodig omdat de tomaatjes al genoeg olie bevatten.

Bereiding: 

  • Mix alle ingrediënten voor de tapenade. Voeg op het einde wat citroensap, peper & zout toe naar smaak.

Plaats een reactie