Marokkaans gestoofde groenten met geitenkaas

12 Jun

 

Een gezond gerecht boordevol smaak! De geitenkaas zorgt voor een extra volle smaak en de vinaigrette met curry en ras-el-hanout zorgt voor het Marokkaans tintje. In de lente is bloemkool op zijn lekkerst.

Marokkaans gestoofde groenten met geitenkaas

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1/2 bloemkool, in roosjes, geblancheerd
  • 1/2 broccoli, in roosjes, geblancheerd
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geplet en fijngesneden
  • 100 g peultjes, schoongemaakt, in twee
  • 100 g shiitake, schoongemaakt
  • 1 stengel prei, in ringen gesneden
  • 3 groene asperges (hoef je niet te schillen), gehalveerd
  • 3 witte asperges, geschild, gehalveerd
  • 20-tal kerstomaatjes (gele en rode)
  • 10-tal zwarte olijven, ontpit en gehalveerd
  • 4 artisjokharten, uit blik, gesneden
  • 250 ml groentebouillon
  • geitenkaas, in kleinere stukjes
  • pecorino, voor de afwerking
  • olijfolie
  • peper & zout
  • 2 snuffen currypoeder
  • 2 snuffen ras-el-hanout
  • wittewijnazijn

Bereiding:

  • Snij de prei bij, maak ze schoon, verwijder het groen en snij het wit in stukjes. Was de broccoli en de bloemkool en snij er roosje van. Schil de witte asperges en snij het harde uiteinde af. De groene asperges hoef je niet te schillen, maar snij wel het harde uiteinde af. Snipper de rode ui en hak een teentje look fijn.
  • Blancheer eerst de groene- en witte asperges, de broccoli- en bloemkoolroosje  in kokend water met zout 3-4 minuten. Giet ze af onder koud water.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpot en bak daarin de knoflook en rode ui glazig. Doe er na enkele minuten de prei, peultjes en shiitakes bij. Bak ze al omscheppend enkele minuten. Voeg dan de asperges, broccoli en bloemkool toe. Giet er de groentebouillon bij. Kruid met goed wat zwarte peper en een beetje zout. Laat ze stoven tot de groenten beetgaar zijn. Schep de groenten uit de pan met een schuimspaan en hou ze warm.

De kruidenjus:

  • Neem 2 el van het groentestoofvocht en roer daar 2 el olijfolie door. Meng er ook 2 snuffen currypoeder en 2 snuffen ras-el-hanout door. Kruid eventueel nog met wat peper en zout. Proef en voeg zo nodig nog ingrediënten toe.

Afwerking:

  • Meng de artisjokharten, kerstomaatjes, stukjes geitenkaas en olijven door de warme groenten. Vermeng alle gestoofde groenten in een stoofpan en zet ze nog heel eventjes op het vuur. Voeg een scheut wittewijnazijn toe, gevolgd door de kruidenjus en roer alles voorzichtig door elkaar. Snipper verse basilicum en werk de schotel af met de basilicum en pecorino en eventueel nog wat peper en fleur de sel.

Marokkaans gestoofde groenten op het bord

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: