Gestoofde venkel met courgetteslierten en zeebaars

14 Jun

gestoofde venkel

gestoofde venkel en courgetteslierten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 venkel, in 4 of 6 stukken
  • 1 courgette, in slierten, of dunne plakjes
  • 1 sjalot
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 stukken zeebaars van elk ongeveer 150 g
  • dille
  • platte peterselie
  • munt
  • olijfolie
  • versgemalen zwarte peper & fleur de sel
  • sap van citroen & limoen
  • een scheutje witte wijn
  • afwerking: pecorino

Bereiding:

  • Snijd de venkelknollen in 4 of 6 stukken en laat ze een 10-tal minuten koken in gezouten water. Snipper 1/2 sjalot en plet een teentje look. Haal de venkel uit het water en stoof ze in een pan met wat olijfolie samen met de sjalotjes en look. Giet een scheut witte wijn in de pan en laat even inkoken. Kruid met peper en zout. Drup er wat citroensap over. Werk af met fijngesnipperde dille.
  • Was de courgette en dep ze droog. Snij ze over de lengte doormidden en schaaf elke helft op een mandoline in dunne linten. Haal de zaadjes eruit. Verhit een pan met antiaanbaklaag met 1 scheutje olijfolie en schep de courgettelinten erin en bak ze enkele minuten aan tot ze gaar zijn, maar wel nog krokant. Doe er wat limoensap over, platte peterselie en verse munt. Schep alles door elkaar.
  • Leg de 2 stukken zeebaars in een ovenschaal. Doe er de andere helft van de gesnipperde sjalot bij en leg op elk stukje vis een klein teentje geplette look. Giet een scheutje olijfolie over de vis en wat citroensap en 2 el witte wijn. Steek de vis in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 15 à 20 minuten.
  • Werk de courgetteslierten en gestoofde venkel af met wat geraspte pecorino.

Zeebaars met gestoofde venkel en courgetteslierten 2013-06-12 19.06.35

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: