Tomatensalade met gegrilde halloumi en groene asperges

20 Jun

Voor dit receptje heb ik mijn inspiratie gehaald uit de leuke foodblog ‘Photo Copy‘. Alleen zijn de foto’s van Ann net iets mooier dan de mijne ;-). Het is een heerlijk zomers slaatje bomvol smaak! Echt hemels genieten van elke hap die je neemt !! De komkommer zorgt voor een krokante toets en de gegrilde halloumi voor een smeuïge smaak. Je kan verse pesto maken, maar als je weinig tijd hebt, is kant-en-klare pesto ook heel lekker.

Tomatensalade met gegrilde halloumi en asperges tomatensalade met asperges

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 g kerstomaatjes (rode en oranje), gehalveerd
  • 1 trostomaat, in partjes
  • 1 handvol zwarte olijven, ontpit
  • 2 tl kappertjes, fijngesneden
  • 6 groene asperges
  • 1/2 komkommer, ontpit en in blokjes
  • 1/2 rode ui, fijngehakt
  • sap van 1/2 citroen
  • 250 g halloumi
  • 1 zakje rucola
  • verse basilicumblaadjes, fijngesnipperd

Voor de pesto:

  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 bos basilicumblaadjes
  • 1/3 bosje platte peterselie
  • 3 el olijfolie extra vièrge
  • sap van 1/2 citroen

Bereiding:

  • Was de groene asperges (je hoeft ze niet te schillen), snij ze in een 4-tal kleinere stukken. Doe ze in kokend water gedurende maximaal 5 minuten. Spoel ze met koud water en zet ze even opzij.
  • Halveer de kerstomaatjes en snij de trostomaat in partjes en doe ze in een serveerschaal. Snij de komkommer middendoor, haal de zaadjes eruit en snij hem in blokjes. Halveer de olijven en doe ze er bij. Spoel de kappertjes onder koud water en snij ze fijn en doe ze samen met de rode ajuin bij de rest. Kruid met versgemalen zwarte peper en fleur de sel. Doe het sap van een halve citroen erbij. Meng goed. Snipper de basilicum fijn en strooi over de tomatensalade. Werk af met een scheutje olijfolie. Doe er dan de stukjes asperges bij.
  • Maak nu de pesto: doe een snuf grof zeezout in een vijzel en stamp hierop de look fijn. Doe er de basilicum bij en stamp opnieuw tot je ene papje hebt. Hak de peterselie grof en doe bij de basilicum. Stamp opnieuw tot een papje. Roer er de olijfolie en het citroensap onder.
  • Snij de halloumi in vier plakken. Bak ze op een hete grill of leg ze onder de grill in de oven gedurende enkele minuten.
  • Verdeel de tomatensalade over de borden, leg er de halloumi op en dresseer er de pesto over. Dien meteen op want anders wordt de halloumi rubberig.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: