New in: Alain Ducasse ‘Puur Natuur’

23 Jun

Het nieuwste kookboek van Alain Ducasse, de Franse topchef, heet ‘Puur Natuur’. Zoals de naam doet vermoeden gaat het boek over een gezonde en evenwichtige voeding. De chef wil terug naar de essentie en plezier beleven aan het bereiden van groenten, granen en fruit, die tevens onmisbaar zijn voor een gezonde maaltijd. Het boek heeft grappige en mooi illustraties én gezond commentaar van voedingsdeskundige Paule Neyrat. De informatie van Paule Neyrat is meegenomen maar Puur natuur is gelukkig alles behalve een dieetboek geworden. Licht eten, gezond en uitgebalanceerd maar vooral lekker, daar draait het om. Geen calorieënboek dus, want daar heb ik zelf een bloedhekel aan. Gezond eten heeft voor mij niets te maken met calorieën telen, zoals een dieet wel doet.

In Puur natuur zijn de recepten eenvoudig, geen oneindige langen boodschappenlijstjes. ‘Less is more’ zeg maar … De hoeveelheid ingrediënten zijn vaak zo kort dat ze er niet los naast staan, maar in een afwijkende kleur in het recept staan. Lijkt in eerste instantie onhandig maar is het niet: om je boodschappenlijst te maken moet je het recept doorlezen waardoor je meteen een goed idee van het gerecht krijgt.

Naast de ‘Smaakmakers’ zijn er hoofdstukken voor soepen, granen (waarin hele lekkere broodjes, rijst, pasta en pizza’s), veel gevarieerde groente- en aardappelgerechten in ‘Groenten’, van sardientjes tot kreeft in het hoofdstuk ‘Zee’ en van lamsgehaktballen en eiergerechten tot gepocheerde foie gras in het hoofdstuk ‘Aarde’. Hier en daar worden er dus toch wat chiquere ingrediënten gebruikt, de achtergrond van Ducasse verloochent zich gelukkig niet. Puur natuur wordt afgesloten met ‘Zoete Gerechten’, en dat betekent heel veel fruit.

Kortom een boek voor de gezondheidsfreaks 🙂

 

 

Binnenkort post ik mijn favoriete recepten. alain ducasse puur natuur

Advertenties

2 Reacties to “New in: Alain Ducasse ‘Puur Natuur’”

 1. Simome juni 23, 2013 bij 10:39 pm #

  Klinkt als een leuk boek! Ga er zeker naar kijken!

  • julivwee juni 24, 2013 bij 10:11 am #

   Ja zeker als je belang hecht aan gezond koken is het een aanrader 🙂
   Gr. Julie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: