Gebakken groene asperges met zwarte olijven

24 Jun

U kunt de asperges heel goed deglaceren met een restant jus van de runderstoofpot of de braadjus van rundergebraad of in de oven gebraden kip in plaats van balsamicoazijn. Dit gerecht is binnen 30 minuten klaar.

Een andere, heel eenvoudige manier om in het seizoen van asperges te genieten. Ze zijn een van de groenten die het rijkst zijn aan B-vitamines en vooral aan foliumzuur, waarvan men vaak een tekort heeft. Ze bevatten bovendien gezonde vezels.

bron: Alain Ducasse 'Puur Natuur'

bron: Alain Ducasse ‘Puur Natuur’

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 bossen groene asperges
  • 2 el olijfolie
  • 5 el balsamicoazijn
  • 2 el ontpitte zwarte olijven
  • 20 g parmezaan

Bereiding:

  • Schil de groene asperges en ontdoe ze van het houtige uiteinde.
  • Was de asperges en snij de kopjes op circa 7 cm af. Snij de resterende groene stengels over de lengte doormidden.
  • Verhit een grote sauteerpan met 2 el olijfolie, leg alle asperges naast elkaar in de pan (koppen en halve stelen), strooi er weinig zout over en bak ze rondom gaar. Controleer met de punt van een mes of ze gaar zijn.
  • Schep de asperges met een schuimspaan in de serveerschaal.
  • Giet 5 el balsamicoazijn in de sauteerpan en schraap met de spatel over de bodem. Doe er 2 el ontpitte zwarte olijven bij, roer nog eens goed en giet alles over de asperges.
  • Schaaf er met een dunschiller spaanders van parmezaan overheen. Maal er verschillende slagen peper uit de molen over en serveer.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: