Tartaar van zalmforel met garnituur

29 Jun

Zalmforel of zeeforel is familie van de zalm. De vis zwemt in de herfst in de rivieren langs de kust van West-Frankrijk, maar hij wordt ook gekweekt. het visvlees is heel fijn.

De aan zalm verwante zalmforel heeft dezelfde voedingswaarde: onverzadigde vetzuren waaronder de befaamde omega-3.

bron: Alain Ducasse 'Puur Natuur'

bron: Alain Ducasse ‘Puur Natuur’

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 zalmforel van 450 g
  • 2 tomaten
  • 6-8 kleine augurkjes
  • 4 stengeluitjes
  • een kwart bosje dragon
  • fleur de sel
  • piment d’Espelette
  • een scheutje olijfolie
  • balsamicoazijn

Bereiding:

  • Verwijder het vel en de graten van 1 zalmforel van 450 g. Snij het visvlees in blokjes van circa 5 mm. Doe ze in een schaal en zet hem afgedekt met plasticfolie in de koelkast.
  • Ontvel 2 tomaten en snij ze in vieren. Druk de pitten eruit en snij het vruchtvlees in fijne blokjes.
  • Snij 6-8 kleine augurkjes in dunne plakjes.
  • Maak 4 stengeluitjes schoon en snij ze in ringetjes.
  • Pluk de blaadjes van de dragon en snipper ze fijn. Vermeng dit alles in een kom en zet koel weg.
  • Maak de tartaar van zalmforel aan met fleur de sel, piment d’Espelette en 1 scheutje olijfolie en verdeel over de borden. Druppel er wat balsamicoazijn over.
  • Verdeel het tomatengarnituur rondom en dien de tartaar goed koud op.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: