Stoofpotje van lentegroenten met feta

3 Jul

Dit is echt één van de allerlekkerste stoofpotjes die ik al heb klaargemaakt. Zoals je misschien al gemerkt hebt op mijn blog, ben ik mega fan van groentestoofpotjes. Het is gewoon een heel gemakkelijke manier om restjes weg te werken. Eén van mijn eerste post op deze blog was dit stoofpotje met geitenkaas. Ook dit stoofpotje is heel lekker, het is meer Aziatische getint door de groene currypasta. Of wat denk je van deze veggie groentecassoulet van Jeroen Meus.

De vegetarieërs kunnen gewoon groentebouillon in plaats van kippebouillon gebruiken. Ik heb het deze keer met kippebouillon gemaakt. Door wat feta op het einde toe te voegen, til je deze groentestoofpot naar een hoger niveau en zal je zelf merken dat groenten helemaal niet saai zijn.

stoofpotje van lentegroenten met feta

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 broccoli, in roosjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 100 g groene boontjes, gehalveerd of in drieën
  • 100 g peultjes, gehalveerd
  • 100 g erwtjes, diepvries
  • 4 wortelen, in blokjes
  • 10-tal zwarte ontpitte olijven, gehalveerd
  • 1 stukje feta, verbrokkeld
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 Spaans pepertje, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • stukje gember, geraspt
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 takje rozemarijn
  • een goede snuif kurkuma
  • een goede snuif paprikapoeder
  • ras-el-hanout
  • currypoeder
  • 1 dl witte wijn
  • 5 dl kippebouillon
  • een scheutje sojasaus
  • olijfolie
  • peper & fleur de sel
  • enkele rucolablaadjes

Bereiding:

  • Snipper het sjalotje, het Spaans pepertje en plet het teentje look en snij het fijn. Doe een scheutje olijfolie in een stoofpot en bak alles even aan. Doe er de blokjes wortel bij en laat ze even meestoven. Nadien de broccoliroosjes en laat opnieuw wat meestoven. Voeg dan de fijne boontjes en de peultjes bij en als laatste groente voeg je de courgetteblokjes toe. Laat alles even stoven en voeg dan de laurierblaadjes en het takje rozemarijn bij. Als de groenten teveel beginnen aan te bakken, kan je er een klein scheutje water aan toevoegen. Rasp wat gember over de groenten. Roer alles even om.
  • Voeg nu de droge kruiden toe: begin met wat kurkuma (met kurkuma hoef je niet te voorzichtig zijn, het heeft een milde smaak, maar zorgt eveneens voor een mooie kleur; verder bevat kurkuma ook heel wat gezonde eigenschappen, echt een superfood dus). Voeg ook wat paprikapoeder, currypoeder en ras-el-hanout toe. Laat alles even meestoven.
  • Voeg nu een scheutje witte wijn toe en laat alles even meekoken. Doe er de kippebouillon bij tot de groenten net onderstaan. Laat alles een goeie 20 minuten pruttelen om een zacht vuurtje.
  • Voeg de laatste minuten de diepvrieserwtjes, rucola en de gehalveerde olijven toe. Werk af met een scheutje sojasaus en kruid indien nodig nog met peper en zout. Voeg de blokjes feta pas toe op het bord.

groentestoofpot met feta

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: