Koude komkommersoep met krab en avocado

6 Jul

Dit is een super gezond gerechtje. Avocado’s zitten vol waardevolle stoffen. Allereerst zijn avocado’s de kampioen van de vitamine E: een belangrijke antioxidant voor de huid die tevens kanker en hart- en vaatziekten helpt te voorkomen. Daarnaast zijn ze rijk aan vitamine C en B en hebben ze een hoog mineralengehalte.Ook bevatten ze supergezonde stofjes zoals glutathion (één van de krachtigste antioxidanten, goed voor leverontgifting), lecithine (goed voor de cholesterol, het geheugen en het leervermogen) en bètasitosterol (verlaagt het cholesterolgehalte en remt de groei van de prostaat). In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is avocado geen dikmaker! De vrucht bevat dan wel behoorlijk wat calorieën, maar door zijn gezonde vetsamenstelling geeft een avocado u juist lang een verzadigd gevoel, waardoor u niet snel opnieuw honger zult hebben.

Ook komkommer is echt een superfood. Ik laat de schil van de komkommer er altijd aan omdat die vol vezels, vitamine C en mineralen zit. Je soepje is dan wel iets donkerder, maar gezondheid primeert ;-). Komkommers zijn de beste natuurlijke vochtafdrijvers en kunnen zeer goed helpen bij nier- en blaasproblemen. De hoge concentratie aan kalium in de schil helpt de bloeddruk te reguleren. Komkommers bevatten ook bestanddelen die gunstig werken bij reuma en diabetes en zorgen voor sterke nagels, stevige botten en een stralende huid.

Dit gerecht kan uitstekend als voorgerecht dienen. Het heerlijke zomerse komkommersoepje past perfect bij de avocado en krab. Je kan de krab ook vervangen door garnalen.
koude komkommersoep met avocado en krab

Ingrediënten voor 2 personen: 

  • 1 zwarte avocado, schoon en in blokjes
  • sap van 1 limoen
  • 2 takjes munt, alleen de blaadjes, fijngesneden
  • 2 takjes dille
  • 1 tomaat, ontpit en ontveld, in blokjes
  • 1 komkommer, ontzaad en in stukken
  • 150 ml groentebouillon
  • 3 bosuitjes
  • olijfolie
  • dragonazijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 Spaans pepertje (optioneel)
  • 1 blikje krabvlees
  • zwarte peper & fleur de sel

Bereiding:

  • Hak de avocado in kleine blokjes en meng hem met het sap van de limoen, de blaadjes van 1 takje munt en 1 takje dille, peper en fleur de sel. Doe er de blokjes tomaat bij, een scheutje olijfolie en een scheutje dragonazijn. Snipper 1 bosuitje en doe het ook bij de tomaat en avocado.
  • Maal de komkommer met de groentebouillon, 2 bosuitjes, enkele blaadjes munt en dille, een scheutje dragonazijn in een blender tot een gladde soep en breng op smaak met peper en zout. Zet de gepureerde komkommer een uur in de koelkast voordat je hem zeeft.
  • Verdeel het avocado- en tomatenmengsel in een keukenring in het midden van borden (je neemt best een diepbord).
  • Verwarm een scheutje olijfolie en bak hierin de knoflook en het Spaanse pepertje. Voeg dan het krabvlees toe, bak nog een minuutje door en breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Schep de gebakken krab op het avocado- tomatenmengsel. Werk eventueel nog af met een beetje dille en munt, peper & fleur de sel.
  • Serveer nu de komkommersoep rondom het torentje van avocado en tomaat. Garneer met enkele druppels olijfolie extra vierge.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: