Zalm met venkel en asperges en tomaat-paprikasalsa

11 Jul

Deze tomaat-paprikasalsa is echt overheerlijk. Ik vind hem het lekkerst als er genoeg limoensap bij is, zodat die wat zurig is. Je zou er eventueel ook nog wat ansjovis aan toe kunnen voegen voor extra smaak, zoals deze salsa met amandelen en ansjovis. Je kan echt variëren met verschillende soorten kruiden. Ik heb gekozen voor basilicum, bieslook en platte peterselie. Voor extra pit zou je er eventueel nog een Spaans rood pepertje kunnen toevoegen.

Zalm met venkel en asperges en tomaat-paprikasalsa

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 300 g zalm, in twee stukken
  • 2 tomaten, ontpit & ontveld, in blokjes
  • 10-tal zwarte olijven, ontpit, in kleine stukjes
  • 1 koffielepel kappertjes, gehakt
  • 1/2 rode paprika, in blokjes
  • 1/2 kleine rode ui, in blokjes
  • olijfolie extra vierge
  • dragonazijn
  • sap van 1 limoen
  • verse kruiden: basilicum, bieslook, platte peterselie
  • 4 witte dikke asperges
  • 1/2 venkel

Bereiding:

  • Kook de venkel eerst voor in gezouten water gedurende 7 minuten. Laat hem uitlekken en snij hem dan in kleine stukjes. Zo moet je hem straks niet meer zolang laten aanstoven. Je zou hem ook gewoon kunnen aanstoven, maar dan moet je hem eventjes op het vuur laten garen.
  • Schil de asperges met een dunschiller. Kook ze in gezouten water gedurende maximum 10 minuten (afhankelijk van de dikte). Ze moeten nog een lekkere ‘bite’ hebben en je stooft ze straks ook even mee met de venkel, dus ze mogen zeker niet helemaal zacht zijn. Snij de asperges in 4 à 5 kleinere stukjes.
  • Kruid de zalm met peper & fleur de sel. Doe er wat limoensap over en een scheutje olijfolie. Zet hem 10 à 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak daarin de venkel aan. Voeg na enkele minuten de asperges toe. Kruid met peper & fleur de sel.
  • Maak ondertussen de tomatensalsa: meng de tomaten- en paprikablokjes, kappertjes, rode ui, olijven en verse kruiden. Doe er de rest van het limoensap bij, wat olijfolie extra vierge en dragonazijn. Kruid met zwarte peper & fleur de sel.
  • Serveer de zalm met de groenten en de tomaat-paprikasalsa.
Advertenties

3 Reacties to “Zalm met venkel en asperges en tomaat-paprikasalsa”

  1. junglefrog juli 11, 2013 bij 4:32 pm #

    Dat ziet er super lekker uit in ieder geval! Zal vast ook lekker zijn met andere dingen als zalm

    • julivwee juli 16, 2013 bij 7:24 am #

      Ja idd! Ik moet zeggen dat dit avondmaal me super gesmaakt had 🙂
      Nuja als het mij niet smaakt, zet ik mijn gerechten hier niet op natuurlijk, hihi 🙂

  2. funnymrs juli 12, 2013 bij 9:38 am #

    Lekker zomers gerecht!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: