Zomerslaatje meloen en parmaham

12 Jul

Dit is een heerlijke zomerslaatje met meloen, mozzarellabolletjes en parmaham. Ook de salsa van komkommer, avocado en paprika zorgt voor extra kleur en extra garnituur. Ik vind een salade altijd het lekkerst als er heel wat garnituur in zit. Dit slaatje met meloen en geitenkaas is ook heerlijk en een leuke inspiratiebron om te werken met meloen en salade.

zomersalade met meloen en parma

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 zakje gemengde salade van 150 g
  • 1/4 komkommer, zonder pitjes, in blokjes
  • 1 groot hand groene boontjes, gekookt, in stukjes
  • 1 avocado, in blokjes
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 1/2 gele paprika, zonder schil, in kleine blokjes
  • 1 handje zwarte olijven, ontpit, gehalveerd
  • 1 handje geroosterde pijnboompitten
  • een aantal artisjokharten, uit blik, in stukjes gesneden
  • 250 g kerstomaatjes, gehalveerd (1 bakje)
  • 1/2 meloen, bolletjes uitgehold met parisiennelepel
  • 1 doosje mozzarellabolletje
  • 4 plakjes rauwe ham (serrano, parma of proscuito), gedroogd in de oven
  • verse kruiden: basilicum, platte peterselie, bieslook
  • parmezaanschilfers
  • olijfolie extra vierge
  • sap van 1 limoen
  • balsamicoazijn
  • peper & fleur de sel

Bereiding:

  • Maak de groene boontjes schoon en kook ze beetgaar in gezouten water (je laat ze best niet langer dan 10 minuten koken). 7 à 8 minuten vind ik ideaal.
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de ham op een met bakpapier bekleedde bakplaat en laat hem een 10-tal minuutjes drogen in de oven.
  • Maak in een mengschaal de salsa van komkommerblokjes, paprika en avocado. Kruid met peper & fleur de sel. Doer er fijngesnipperde verse kruiden bij zoals basilicum, platte peterselie en bieslook. Doe er het sap van de limoen bij zodat de avocado niet verkleurd. Roer even om.
  • Doe nu in een slakom de gemengde salade en werk de salade af met de andere ingrediënten. Halveer de kerstomaatjes en doe bij de salade. Doe er wat fijngesneden artisjokharten, gedroogde ham, stukjes groene bonen en olijven bij. Haal met een parisiennelepeltje bolletje uit de meloen en doe ze bij de salade. Doe er ook de mozzarellabolletjes bij.
  • Doe de salsa bij de salade en roer voorzichtig om. Kruid nog wat bij met zwarte peper en fleur de sel. Giet er een scheutje olijfolie extra vierge bij en balsamicoazijn. Werk af met parmezaanschilfers en de geroosterde pijnboompitten.

Zomersalade: meloen & parma

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: