Millefeuille Van Aubergines Met Gedroogde Ham

17 Jul
Dit gerecht is er eentje uit ‘Mijn Pure Keuken’ van Pascale Naessens. Aubergines, ham en kerstomaten, echt een heerlijke combinatie !! Voor het ethische effect kan je er de takjes van de trostomaatjes aanhouden, maar om te eten is het handiger zonder de takjes. Ik heb kleine torentjes gemaakt dus de presentatie van de millefeuille vergt een beetje verbeelding ;-).
Millefeuille van aubergine en gedroogde ham
Ingrediënten voor 2 personen:
  • 8 fijne plakjes gerookte ham
  • 2 aubergines
  • raketsla
  • 1 bakje kleine trostomaatjes
  • pijnboompitten
  • citroen
  • grof zeezout
  • olijfolie
  • peper

Bereiding:

  • Haal het vocht uit de aubergines, zoniet blijven ze taai (tenzij je heel veel olie gebruikt): snijd ze in plakjes, bestrooi beide kanten met grof zout en leg ze tussen keukenpapier met een gewicht erop (bijv. twee borden) zodat het vocht eruit gaat. Laat zo’n twintig minuten trekken. Borstel het zout zeer goed af met een borstel of een propje keukenpapier.
  • Droog de fijne plakjes ham gedurende een 7-tal minuten in een warme oven van 180 graden. Best op de rooster van de oven, zodat ze lekker krokant worden.
  • Bruin intussen ook de pijnboompitten even in de oven.
  • Bestrijk de afgeborstelde aubergines met olijfolie. Kruid enkel met peper. Leg ze op de rooster van de oven op 180 °C gedurende 20 minuten.
  • Doe de kleine tomaatjes in een kommetje, laat de steeltjes eraan voor het decoratieve effect. Kruid enkel met peper en giet er een scheut olijfolie bij.
  • Zet het kommetje met de tomaatjes bij de aubergines in de oven.
  • Giet een beetje olijfolie en een paar druppeltjes citroensap (of een notenolie) bij de raketsla.
  • Maak torentjes. Leg een plakje aubergine, daarop wat raketsla, een tomaatje, wat pijnboompitjes en een plakje gedroogde ham en werk zo verder.

Millefeuille van aubergine met gedroogde ham

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: