Kookboek van Annabel Langbein ‘Fresh’

7 Aug

annabel langbein fresh

Wat is er lekkerder dan te kunnen eten wat de natuur je brengt! Annabel Langbein laat in Fresh per seizoen zien wat de toppers van het moment zijn. Ze switcht van de zomeraardbei naar de lenteasperge, van de herfstpeer naar de winterkool.

Slechts the happy few hebben de luxe, de tijd en ruimte om hun eigen groente te telen, maar we kunnen toch genieten van de producten van het seizoen door goed te kijken en te kiezen bij groenteman en supermarkt. In dit mooie boek gebruikt Annabel haar eigen tuin als bron voor culinaire inspiratie. Met het grote aanbod aan seizoensoogst heeft ze een reeks gerechten en menu’s voor elk jaargetijde samengesteld. Deze ‘verse’ benadering in combinatie met Annabel Langbeins verfrissende en innovatieve manier van koken resulteren in een fris en bruikbaar kookboek.

Eten met de seizoenen mee en kiezen voor fruit- en groentesoorten die op dat moment volop worden aangeboden; eigenlijk weet iedereen wel dat het zo moet, maar er wordt op grote schaal de hand mee gelicht. De Nieuw-Zeelandse schrijfster pleit hier voor een terugkeer naar deze gezonde manier van leven. Lente, zomer, herfst, winter, alle vier hebben ze hun specifieke producten en recepten. Het beste zou zijn om alles vers uit eigen tuin te halen, maar dat is bij ons helaas voor weinigen weggelegd. De recepten die ze beschrijft, zijn echter dermate uitnodigend en soms zo verrassend eenvoudig dat je vanzelf geinspireerd raakt om lekker aan de slag te gaan. De vier hoofdstukken naar de seizoenen zijn simpelweg verdeeld in hartig en zoet. Ze beginnen met een lijst van de producten en smaakmakers die op dat moment overal verkrijgbaar zijn en een inleidend praatje. Bij elk gerecht staan overigens ook weer wat extra weetjes, kookadviezen enz. De bereidingswijze wordt duidelijk beschreven, met oog voor eventuele knelpunten. Mooie, rustige opmaak met grote en kleine foto’s. Achterin keukenweetjes en verklarende woordenlijst en een register in een superkleine letter.

Binnenkort enkele recepten op mijn blog uit haar boek.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: