Langzaam geroosterde tomaten

8 Aug

Geroosterde tomaten zijn heerlijk om in verschillende gerechtjes te gebruiken. Gepureerd als saus voor pasta, als basis voor salades , gemengd door couscous, als basis voor ovengerechten met kip, vis of lamsvlees, als ontbijt mop geroosterd brood met uitgebakken spek en een lepeltje basilicumpesto, met aardappelkoekjes, zure room en plakjes avocado als eenvoudige brunch, … Je ziet, je kan er alle kanten mee op.

Bereiding als bijgerecht voor 4 personen:

  • Halveer 1 kg tomaten, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in dikke plakken. Leg die op een met bakpapier bekleede bakplaat. Strooi er 2 tl suikers over met 1 th grof zeezout en peper uit de molen.
  • Sprenkel er 2 tl rodewijnazijn en 2 el extra vierge olijfolie over.
  • Schuif ze 1,5 uur in een oven van 150°C of tot ze net beginnen te verschrompelen en karamelliseren. Laat ze afkoelen en zet ze afgedekt in de koelkast.
  • De tomaten zijn in de koelkast 4-5 dagen houdbaar.

geroosterde tomaten

Inspiratie: Annabel Langbein

Advertenties

Eén reactie to “Langzaam geroosterde tomaten”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Salade met geroosterde tomaten, snijbonen, aubergine en geitenkaas | Loopgekke keukenprinces - september 2, 2013

    […] Hier heb ik al eerder een blogpost geschreven over hoe je tomaten kan roosteren.  […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: