Kip uit de oven met groenten

10 Aug
bron: Annabel Langbein 'Fresh'

bron: Annabel Langbein ‘Fresh’

Ingrediënten 4 personen:

  • 500-600 g pompoen, in plakken van 4 cm
  • 4-6 kleine rode uien, ongepeld , gewassen en gehalveerd
  • 2 rode paprika’s, in vieren, zonder zaad en zaadlijsten
  • 1 bol knoflook, teentjes losgemaakt, maar niet gepeld
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gehakte rozemarijnblaadjes
  • geraspte schil van 1 citroen
  • zout & peper
  • 1 middelgrote verse kip
  • olijfolie & zout, voor het inwrijven
  • 375 ml kippenbouillon
  • 2 el kappertjes

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de pompoen, uit, paprika en knoflook in een grote diepe braadslede. Meng de olie erdoor met rozemarijn, citroenrasp, zout & peper en spreid alles glad uit. Rooster het 40 minuten. Schakel de oven dan terug naar 200°C.
  • Dep de kip droog met keukenpapier. Wrijf haar rondom in met olie en strooi er zout over. leg haar op de groenten, schenk er 125 ml bouillon over en strooi de kappertjes erover. Braad de kip in 45-55 minuten in de oven of tot het vocht dat eruit loopt helder is. Bestrijk de kip tijdens het braden 2-3keer met het vocht uit de braadslede.
  • Leg de kip op een schaal en schep de groenten eromheen. Verwarm het vocht in de braadslede op het fornuis met de resterende bouillon en zout en peper naar smaak.
  • Bind de saus desgewenst met een papje van 2 tl maïzena en wat water.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: