Fideua

11 Aug

Annabel Langbein: “Langs de kustweg van Barcelona naar de Franse grens kun je heerlijke vis eten. De fideua van Cadaques is een gerecht waar ik vaak naar hunker: noedels en zeevruchten in een verrukkelijke donkere saus.”

Deze noedelversie van paella kan worden gemaakt met zeevruchten, kip en zelf pittige worstjes. Zorg datje voor je begint precies weet hoe lang de pasta of noedels moeten koken.

bron: Annabel Langbein 'Fresh'

bron: Annabel Langbein ‘Fresh’

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • 1/2 -1 tl gedroogde chilivlokken
  • 375 g gedroogde capellini of noedels
  • 125 ml witte wijn
  • 1 l vis- of kippebouillon
  • eventueel: 20 saffraandraadjes
  • 3 grote tomaten, kleingesneden
  • 1 tl zout en peper
  • zeevruchten: 300 g garnalen, 1,5 kg mosselen of venusschelpen, 400 g visfilet, in stukken
  • garnering: 4 el fijngehakte peterselie, eventueel 2 klein gesneden geroosterde paprika’s, partjes citroen of limoen

Bereiding:

  • Verhit de olie in een braadpan en bak de knoflook enkele minuten met het paprikapoeder en de chilivlokken.
  • Breek de pasta of noedels in kleine stukken en doe ze in de pan. Verwarm al roerend een minuut of twee tot ze bruin beginnen te worden. Schenk de wijn erbij met de bouillon en eventueel de saffraan, leg het deksel op de pan en breng alles tegen de kook aan. Doe dan de tomaten erbij met zout en peper en alle zeevruchten en meng alles goed. Duw de mosselen diep onder.
  • Leg het deksel op de pan en verwarm alles tot de mosselen zich openen, 5-6 minuten. Proef of de smaak goed is, strooi de peterselie erover en eventueel de geroosterde paprika. Geef de partjes citroen er apart bij.

Tip: in plaats van zeevruchten is het ook lekker met eend en chorizo en rijst in plaats van pasta of noedels. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: