Saus van geroosterde tomaten

12 Aug

Gebruik deze saus bij pasta, als basis voor soep met bouillon en groenten, in ovengerechten of als saus bij vlees.

Ingrediënten voor 2 l. saus:

  • 4 el tomatenpuree
  • 2 el suiker
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl gehakte rozemarijnblaadjes
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 gedroogde chilipepervlokken
  • 1 tl zout & versgemalen peper
  • 1,5 kg tomaten
  • 2 rode paprika’s
  • 1 grote ui

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 160°C. Pureer 4 el tomatenpuree met 2 el suiker, 2 el olijfolie, 2 teentjes knoflook, 1 tl gehakte rozemarijnblaadjes, 1/2 tl paprikapoeder, 1/2 tl gedroogde chilipepervlokken, 1 tl zout & versgemalen peper, 2 in dunne repen gesneden rode paprika’s en 1 in dunne partjes gesneden rode ui. Spreid de mix in een enkele laag uit in een heel grote braadslede die bekleed is met bakpapier. Zet hem 1,5 uur in de oven of tot de groenten beginnen te karamelliseren en te slinken.
  • Serveer de groenten zo of pureer ze als je een gladde dieprode saus wilt.
  • Bewaar ze maximaal 1 week in de koelkast of vries ze in.
Advertenties

Eén reactie to “Saus van geroosterde tomaten”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Salade met geroosterde tomaten, snijbonen, aubergine en geitenkaas | Loopgekke keukenprinces - september 2, 2013

    […] er echt van alles mee doen. Wat denk je van tonijn met geroosterde tomaten of van een heerlijke saus van geroosterde […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: